Ung kvinna, Spegel, tvättar ansiktet

Skönhetsknep för dig med blandhy

Blandhy är den vanligaste hudtypen, men också den som är svårast att behandla. Här ger jag dig tips på produkter som passar extra bra för kombinerad hy.

Hudterapeut Maggi

Ung kvinna, Spegel, tvättar ansiktet

Du har blandhy om …

… du har fet t-zon (panna, näsa och haka) och är torrare på kinder, runt ögon och på halsen. Exakt var de feta och de torra partierna befinner sig kan variera.

Varför har du blandhy?

Ofta är det ärftliga orsaker, men det kan också bero på att du använder fel produkter. Att just t-zonen blir fet beror på att områden som panna, näsa och haka har fler aktiva körtlar än resten av ditt ansikte.

Så tar du hand om din blandhy

Blandhy är den vanligaste hudtypen, men också den som är svårast att behandla. Skapa en hudvårdsrutin som du noggrant följer varje dag och använd produkter som balanserar talgproduktionen samtidigt som de är djupt återfuktande. Tänk på att de olika delarna av ditt ansikte behöver olika slags vård. Gör gärna en skonsam peeling 1-2 gånger i veckan och lägg en djuprengörande mask på de fetare områdena.

Vanliga misstag för dig med blandhy

Precis som med fet hy så är det vanligt att de med blandhy försöker torka ut den feta t-zonen för att minska oljighet och dålig hy. Detta förstör dock balansen och gör enbart så att talgproduktionen ökar än mer.

Obs! Tänk på att din hudtyp förändras med åren och ibland även med årstiderna. Gör gärna en hudanalys om du känner dig osäker på vad du har för hudtyp i dagsläget. Att använda rätt produkter för just din hudtyp är A och O för en fin och välmående hy.

Läs också: Välj produkter för just din hudtyp

Jag rekommenderar:

Lähde Matt Hydration 24H Cream-Gel

Lumene
Läs mer

Daily Microfoliant

Dermalogica
Läs mer

911 Pro Gel

Hey Honey
Läs mer

Aroma Cleanse Essential Cleansing Milk

Decléor
Läs mer
Tipsa dina vänner!