Ung kvinna, Spegel, tvättar ansiktet

Skönhetsknep för dig med blandhy

Blandhy är den vanligaste hudtypen, men också den som är svårast att behandla. Här ger jag dig tips på produkter som passar extra bra för kombinerad hy.

Hudterapeut Maggi

Ung kvinna, Spegel, tvättar ansiktet

Du har blandhy om …

… du har fet t-zon (panna, näsa och haka) och är torrare på kinder, runt ögon och på halsen. Exakt var de feta och de torra partierna befinner sig kan variera.

Varför har du blandhy?

Ofta är det ärftliga orsaker, men det kan också bero på att du använder fel produkter. Att just t-zonen blir fet beror på att områden som panna, näsa och haka har fler aktiva körtlar än resten av ditt ansikte.

Så tar du hand om din blandhy

Blandhy är den vanligaste hudtypen, men också den som är svårast att behandla. Skapa en hudvårdsrutin som du noggrant följer varje dag och använd produkter som balanserar talgproduktionen samtidigt som de är djupt återfuktande. Tänk på att de olika delarna av ditt ansikte behöver olika slags vård. Gör gärna en skonsam peeling 1-2 gånger i veckan och lägg en djuprengörande mask på de fetare områdena.

Vanliga misstag för dig med blandhy

Precis som med fet hy så är det vanligt att de med blandhy försöker torka ut den feta t-zonen för att minska oljighet och dålig hy. Detta förstör dock balansen och gör enbart så att talgproduktionen ökar än mer.

Obs! Tänk på att din hudtyp förändras med åren och ibland även med årstiderna. Gör gärna en hudanalys om du känner dig osäker på vad du har för hudtyp i dagsläget. Att använda rätt produkter för just din hudtyp är A och O för en fin och välmående hy.

Skapa en hudvårdsrutin anpassad för din hudtyp – jag rekommenderar:

 

Dagkräm

för blandhy
Läs mer

Peeling & Ansiktsskrubb

för blandhy
Läs mer

Serum & Ansiktsolja

för blandhy
Läs mer

Ansiktsrengöring

för blandhy
Läs mer


Handla produkter för bland hy här:

Blandhy

Läs också:
Välj produkter för just din hudtyp
Kombinerad hy kräver blandad hudvård

Tipsa dina vänner!