Hudvård

Guide: välj produkter för just din hudtyp!

Självklart vet du att det är viktigt att ta hand om din hud! Men visste du att om din hud blir för torr kan den förlora sin elasticitet och faktiskt åldras i förtid? Så, utgå från din hudtyp för att återfukta rätt.

Nordicfeel Lifestyle

Hudvård

Oavsett vilken hudtyp du har behöver du tillsätta fukt för att din hud ska må bra. Se upp för sol och att tvätta huden för ofta med fel typ av rengöring som torkar ut – och välj rätt återfuktande produkter för just din hudtyp.

Rätt typ av hudvård skyddar din hud mot yttre påfrestningar, föroreningar och för tidigt åldrande samtidigt som du får vacker, smidig och lysterfull hy som synligt mår bra. Se hela vårt hudvårdssortiment här.

Torr hy

En torr hy har svårare att behålla rätt fuktbalans, porerna är ofta små och finnar ganska ovanliga medan tidiga linjer och torrhetsrynkor syns både tidigare och tydligare. Huden stramar ofta lite efter rengöring och du känner dig ofta lite fnasig och helt enkelt torr i ansiktet.

Din hy är därför ännu känsligare för yttre faktorer som kyla, värme och taskig kost. Här behövs fukt, fett och skydd! Satsa på rikliga dagkrämer, fuktboostande serum- och ansiktsoljor och lägg gärna en närande mask minst två gånger i veckan. Var däremot lite försiktig med peeling.

Produkter för torr hy

Special Cleansing Gel

Dermalogica

Rengöring som avlägsnar make-up och smuts.

Läs mer

Face Treatment Oil Blue Orchid

Clarins

Ansiktsolja för uttorkad hy.

Läs mer

Normal hy

Allas drömhud? Ja, men egentligen är en normal hy en blandning av fet och normal hud där hudstrukturen är jämn, slät och porerna normalstora. Huden är inte oljig och får heller inte så mycket ovälkomna finnar, blir inte torr efter rengöring men i takt med att produktionen av hudens egna naturliga fetter minskar med årens gång är det relativt ovanligt att man som vuxen just har normal hud.

En normal hud behöver dock mycket fukt för att behålla sin utmärkta motståndskraft mot yttre påfrestningar. Se till att din ansiktscreme innehåller spf och komplettera med en fuktgivande mask minst en gång i veckan.

Produkter för normal hy

Daily Energizer Cleansing Gel

Clarins

Rengör huden milt men effektivt.

Läs mer

Hydra Quench Cream Mask

Clarins

Ansiktsmask som återställer fuktbalansen.

Läs mer

Essential Daily Defense Créme

Exiviance

Dagkräm med SPF20.

Läs mer

Blandhy

En hudtyp som kännetecknas av att du är torr eller fet på olika partier i ansiktet. Kanske har du normal eller torr hy på kinderna men är fet över T-zonen? Och kanske försvinner din foundation redan vid lunch medan din rouge sitter kvar till afterworken?

Ett smart drag här är att använda olika punktriktade cremer för att möta ditt ansiktes olika behov. Lägg en djuprengörande mask på ansiktets fetare parti och en mer närande på de torra.

Produkter för blandhy

Clean & Calm

LCC

Tvålfri gel med lugnande ingredienser.

Läs mer

Active Moist

Dermalogica

En oljefri fuktighetskräm.

Läs mer

Fet hy

Du med fet hy känner igen den eftersom den ofta blir glansig, oljig och har något förstorade porer – men fina linjer och rynkor dyker upp senare än hos den med exempelvis torr hy. Däremot kan orenheter som finnar komma på ovälkommet besök – men råd inte bot mot det genom att torka ut huden.

En fet hy är minst lika viktig att återfukta som torr hy så att den inte kompenserar genom att överproducera fett. Satsa på återfuktande cremer och gel för rätt återfuktning av fet hy och undvik att tvätta ansiktet med för mycket vatten.

Välj med fördel produkter med mineralen silica och alger som suger upp fett men verkar återfuktande.

Produkter för fet hy

Anti Blemish Solutions

Clinique

Lugnande och naturlig oljefri lermask.

Läs mer

Pore Minimizing Serum

Clarins

Serum som förminskar förstorade porer.

Läs mer

The Cream

LCC

Lugnande crème för dag och natt.

Läs mer
Tipsa dina vänner!