Ung kvinna applicerar kräm

Skönhetsknep för dig med känslig hy

Här kan du hitta mina bästa tips och knep för dig med känslig hy.

Hudterapeut Maggi

Ung kvinna applicerar kräm

Du har känslig hy om …

… du lätt blir irriterad och röd. Om huden stramar, fjällar, är tunn och ofta har ytliga blodkärl. Känslig hy kan du ha oavsett hudtyp. Med andra ord kan du uppvisa symptom för torr hy och samtidigt ha problem med acne. Din hy kan även reagera snabbt på vissa hudvårdsprodukter och yttre påfrestningar såsom kyla, torr luft, sol och värme.

Varför har du känslig hy?

Det kan bero på hormonella förändringar eller att du under en lång period har använt alldeles för starka hudvårdsprodukter som har skadat din huds barriärfunktion. Stress, osund hälsa, sömnbrist och onyttig kost kan också vara bidragande faktorer.

Så tar du hand om känslig hy

Skydda huden mot solen med solkräm. Var noga med att använda produkter som är utvecklade för känslig hy och som innehåller lugnande och vårdande ingredienser. Undvik att använda produkter som ökar blodcirkulationen och tänk på att använda makeup som är anpassad för just känslig hy.

Vanliga misstag för dig med känslig hy

Eftersom du kan vara väldigt känslig för bland annat växlingar i temperaturen, aktiv hudvård, solljus och stark mat är det viktigt att använda produkter med lugnande och återuppbyggande egenskaper samt tänka på att vara extra noga med att smörja med skyddande produkter på dagen. Använd gärna en dagkräm med hög solskyddsfaktor.

Överdriv heller inte tvättandet av ditt ansikte med allt för varmt vatten eller använd för stark rengöring eller makeupborttagning.

Tips! Testa dina nya ansiktscremer/produkter genom att applicera en liten mängd precis framför örat under tre nätter i rad. Om du inte får utslag i det området kan du använda produkten i hela ansiktet.

Upptäck fler produkter för

Känslig hy


Läs också:

4 tips till dig med känslig hy
Ansiktsolja för känslig hud
Solskyddsguide

Tipsa dina vänner!