Unga kvinna applicerar hudvård

Skönhetsknep för dig med normal hy

En normal hy åldras ofta snabbare än fet hy och därför är det extra viktigt att vårda den på bästa sätt för att undvika fina linjer för tidigt. Här kan du läsa mina tips på hur du enklast tar hand om en normal hudtyp.

Hudterapeut Maggi

Unga kvinna applicerar hudvård

Du har normal hy om …

… du har jämn och fin hudton, inga synliga porer och varken oljig eller torr hudyta. Huden är mjuk, spänstig och har fin lyster. Att ha normal hy är inte så vanligt och därför är namnet lite missvisande, men normal hy är just den fräscha och välbalanserade hy som många strävar efter att få.

Varför har du normal hy?

Du får tacka dina gener och att du fötts med goda förutsättningar.

Så tar du hand om normal hy

Trots att du har en felfri hy så är det viktigt med rätt behandling. Även en normal hy kan bli torr, fet eller känslig om du behandlar den fel och skapar obalans i huden. Var noga med att återfukta, skydda mot solens skadliga strålar och använd produkter anpassade efter normal hy.

Vanliga misstag för normal hy

Eftersom du redan har perfekt hy så är det lätt att glömma att ta hand om den, underhålla och vårda den. Tänk på! En normal hy åldras ofta snabbare än fet hy. För att undvika att få rynkor och fina linjer för tidigt – följ råden ovan.

 

Här hittar du alla våra hudvårdsprodukter för:

Normal hy


Läs också:

Så får du fin hud
3 tips för dig med normal hudtyp
Guide: välj produkter för just din hudtyp

Tipsa dina vänner!