Kombinerad hudtyp

Kombinerad hy kräver blandad hudvård

En hudtyp som kännetecknas av att du är torr eller fet på olika partier i ansiktet. Spana in våra tips på hur du vårdar kombinerad hy!

Nordicfeel Lifestyle

Kombinerad hudtyp

Kombinerad hy innebär att man har olika hudtyper på olika delar i ansiktet. Det vanligaste är att man har lite fetare hy på den så kallade T-zonen. T-zonen är pannan, näsan och hakan och säkert har du ofta ställt dig frågan varför du får pormaskar och finnar just där och inte på andra ställen. Ja, här har du alltså svaret – du har kombinerad hy!

Blandad hy behöver inte endast innebära ökad mängd finnar i T-zonen utan kan även visa sig genom rynkor eller torra, sträva partier. Lär känna din hy och ta reda på vad de olika områdena behöver för typ av omvårdnad för att hålla en jämn balans.

Investera i rätt produkter

Frestas inte att välja någon mixad produkt som utlovar mirakel för alla tänkbara hudtyper. Köp kvalitetsprodukter för dina olika hudområden så skapar du både en mer hållbar balans och ser en snabbare förändring, även om det kostar lite mer inledningsvis.

För blandhy finns bra hudvårdsprodukter och krämer. Du kan även punktbehandla ansiktet och därmed använda en kräm för den oljiga huden och en kräm där din hud är torrare.

Det är även viktig att skapa dagliga rutiner för din hudvård. Att tvätta ansiktet med oparfymerad ansiktsrengöring istället för uttorkande hårda tvålar är första steget mot en balanserad hy i ansiktet. Med hjälp av ljummet vatten, en mild rengöringskräm, ansiktsvatten och ansiktskräm kommer du en lång bit på vägen till en fin hy.

Fel produkter kan ge motsatt resultat

En mjukgörande kräm som innehåller oljestimulerande produkter ökar oljeproduktionen i din feta hy ytterligare. Fel mjukgörande kräm för de torra partierna kan leda till att porerna täpps till totalt. Du har kombinerad hy och det är viktigt att du hittar din balans med rätt produkter. 

Upptäck

 

Läs mer:

Frågor & svar om den ultimata hudvårdsrutinen
Så skapar du den ultimata hudvårdsrutinen
5 tips mot fet hy

Tipsa dina vänner!