Fin hud

Så får du fin hud

Den ultimata huden med superglow står högt på beauty-önskelistan. Vill du kickstarta våren med en ny rutin och samtidigt bli kvitt problemhuden? Vi reder ut rutinerna och plockar nyckelprodukterna som ger dig fin hud nu.

Nordicfeel Lifestyle

Fin hud

Förbered för fight

Vad spelar krämer för roll? Svaret är stor. A och O är att satsa på en ordentlig rengöringsrutin tillsammans med en effektiv uppsättning av krämer. En rengöringsrutin innebär rengöring, toner och peeling. Sedan används ett serum som jobbar med de specifika bekymmer din hud har, dagkrämen skyddar och tillför fukt och nattkrämen hjälper till att reparera huden. Sista steget i hudvårdsrutinen är att skydda, vilket innebär att applicera solskydd. Det bör du göra hela året eftersom solens strålar kan skada oavsett om det är mitt i sommaren eller under vintern. Dela in dygnet i två delar när du skapar din hudvårdsrutin.

Dag

Om din hud är torr och känslig kan du starta dagen med enbart ett uppfriskande ansiktsvatten, testa Bioderma Sensibio H2O. Har du någon annan hudtyp bör du använda en ordentlig rengöring följt av en toner på morgonen. Applicera sedan ditt serum och följ upp med en dagkräm som tillför fukt. Exuviance Sheer Refining Fluid förbättras hudens struktur och klarhet, utan att lämna huden oljig.

Innan du applicerar ditt smink bör du använda ett solskydd. Även om din dagkräm eller foundation har SPF i sig kommer det inte vara tillräckligt för att skydda huden mot solens strålar.

Läs mer: Så solar du säkert

Var också noga med att välja en foundation som tar extra hand om din hud. Clinique´s Anti-Blemish Solutions är en oljefri foundation som ger ett halvtäckande resultat, samtidigt som den minskar utslag, neutraliserar rodnad och minskar irritation orsakad av acne.

Natt

Skäm bort din hud ett par minuter extra varje kväll. På kvällen bör du använda dubbelrengöring för att få bort ditt smink och solskydd men också rengöra huden ordentligt. Om din hud är oljig kan du använda dubbelrengöring även på morgonen. Den första rengöringen bör lösa fett för att bäst få bort sminkrester, vi rekommenderar en oljebaserad rengöring, upptäck Clinique Take the Day Off. Detta följs upp med din dagliga rengöring.

Applicera ditt ansiktsvatten med en bomullspad och ge ditt ansikte en extra uppfriskande och rengörande kur. Följ upp med ditt serum och avsluta med en lugnande nattkräm som lindrar irritationer och verkar anti-inflammatorisk.

Ge din hud en present

Låt en spa-dag i veckan bli din nya rutin. En till två gånger i veckan bör du använda en peeling för att kunna boosta din hud med lite extra fukt och lyster. Exfoliating Peel Mask från M Picaut Swedish Skincare exfolierar varsamt samt ger din hud näring och lyster.

Varva din peeling med en djupverkande lermask som tar bort orenheter på djupet och blir en effektiv kur som eliminerar överflödigt fett samtidigt som den verkar porsammandragande. Aroma Cleanse Clay and Herbal Cleansing Mask från Decléor är en krämig ört- och lermask som renar din hud, minimerar porer och absorberar överflödigt talg.

Följ upp med toner, serum och nattkräm.

Läs också Säg nej tack till pormaskar

Shoppa här:

Sheer Refining Fluid

Exuviance
Läs mer

Exfoliating Peel Mask

M Picaut Swedish Skincare
Läs mer

Aroma Cleanse

Decléor
Läs mer

Take the Day Off

Clinique
Läs mer

Sensibio H2O Micellärt Vatten

Bioderma
Läs mer
Tipsa dina vänner!