Kvinna, ler, Fin hy

Skönhetsknep för dig med fet hy

Att använda produkter som torkar ut din hud istället för att återfukta den är ett vanligt misstag. Här kan du läsa mer hur du vårdar en fet hudtyp.

Hudterapeut Maggi

Kvinna, ler, Fin hy

Du har fet hy om …

… du har stora och vidgade porer, lätt får glansig hy och en oljig hudyta. Du har även en tendens att lättare få finnar och uppkomst av pormaskar.

Varför har du fet hy?

Det kan vara genetiskt, hormonellt eller bero på att du använder fel produkter. Fet hy uppstår ofta i tonåren då huden producerar mer av könshormonet testosteron vilket leder till obalans i huden.

Så tar du hand om du fet hy

Det är väldigt viktigt att återfukta huden. Använd produkter som balanserar fettproduktionen och som är speciellt framtagna för fet hy. Du kan också se över din kost. Ät mat som innehåller nyttiga fetter som till exempel avokado, nötter och fet fisk – och drick mycket vatten.

Vanliga misstag för dig med fet hy

Du använder produkter som torkar ut din hud istället för att återfukta den. Fett är till för att skydda huden och när huden blir för torr signalerar kroppen för att producera ännu mer talg (fett). Man kan egentligen säga att en fet hy är en torr hy.

Obs! Tänk på att även solen torkar ut huden. En fet hy kan kännas som att den blir finare för stunden av en solbränna men i längden ökar talgproduktionen och obalansen i huden.

Jag rekommenderar

Sisu Moisture Remedy Day & Night Cream

Lumene
Läs mer

Royal Facial Serum Organic Argan

Moyana Corigan
Läs mer

Pureness Deep Cleansing Foam

Shiseido
Läs mer

Aroma Cleanse

Decléor
Läs mer
Tipsa dina vänner!