Björn Axén Moisture

Hyaluronsyra – därför ska du använda det i håret

Du har troligen redan hört talas om hudvårdsprodukter med återfuktande hyaluronsyra. Men visste du om att det är lika bra för ditt hår och din hårbotten som för ditt ansikte? Här är produkterna som kommer att göra underverk för ditt hår.

Nordicfeel Lifestyle

Björn Axén Moisture

Björn Axén Moisture

Björn Axén introducerar nyheten Moisture, en serie som består av 4 produkter berikade med hyaluronsyra som syftar till att återställa och bevara fuktbalasen i ditt hår. Genom att kombinera två olika typer av hyaluronsyra har Björn Axén tagit fram en serie som både verkar ytligt och på djupet. En serie som fungerar som en effektiv fuktbomb både för ditt hår och din hårbotten.

Varför är fukt bra för håret?

Visste du om att fukt är essentiellt för ett friskt hår och hårbotten? Håret innehåller normalt ungefär 3 procent fukt. När andelen är lägre än så blir ditt hår torrt, statiskt och kan dessutom bli svårare att forma eller i värsta fall gå av. Välj därför ett schampo och balsam som bevarar fukten och som återfuktar både ditt hår och din hårbotten, till exempel Moisture shampoo och conditioner. Vårt tips är att alltid schamponera håret minst två gånger innan du använder balsam för att ge produkterna bättre möjlighet att återfukta ditt hår på djupet.

Det lilla extra

Ditt hår behöver mer än bara återfuktande schampo och balsam för att det ska må så bra som möjligt. En inpackning stänger hårets fjällskikt långsamt så att fukt, näring och proteiner kan ta sig in i dina hårstrån på ett mer effektivt sätt. Inkludera därför en djupverkande inpackning i din hårvårdsrutin såsom Moisture Hair Mask. Se till att du använder inpackningen minst varannan vecka och att du kompletterar din hårvårdsrutin med ett leave-in serum. Serumet vårdar ditt hår under en längre tid och fungerar dessutom som en extra fuktboost.

Fördelar med hyaluronsyra

Hyaluronsyra tynger varken ner håret eller gör det fett, därför kan du låta serumet sitta kvar utan att behöva oroa dig. Det är endast en myt att du inte ska applicera andra hårvårdsprodukter än schampo i hårbotten. Var istället noga med att applicera både din inpackning och serumet där, det kommer hjälpa dig att få bukt med problem som till exempel klåda.

Läs också
Vinn kriget mot din torra hårbotten
10 tips på hur du får ett långt och friskt hår

Shoppa här

 1. Moisture Shampoo 250 ml

  Björn Axén

  Schampo som återfuktar håret på djupet.

 2. Moisture Conditioner 250 ml

  Björn Axén

  Ett intensivt återfuktande balsam för torrt hår och hårbotten.

 3. Moisture Hair Mask 200 ml

  Björn Axén

  Hårmask som vårdar och mjukgör håret, samt ger glans och lyster.

 4. Moisture Hair & Scalp Serum 60 ml

  Björn Axén

  Ett intensivt återfuktande serum för torrt hår och hårbotten. Passar alla hårtyper.

Tipsa dina vänner!