Björn Axén listar årets hårtrender

Våga blomma ut! Våga vara den du alltid drömt om och sluta tänk på vad andra tycker! De trendsättande budskapen 2022 handlar om rätten att vara den du är och uppmuntrar till att skapa ett starkt personligt uttryck genom att framhäva din naturliga skönhet och personlighet. Ta vara på det du redan har men våga krydda till det för att skapa din unika look. Din frisyr är inte bara en hårstil, den kan förmedla en livsstil.

Nordicfeel Lifestyle

Trendigt med textur och lättskötta frisyrer

Luggar och uppklippta frisyrer med mycket textur är vad vi kommer att se i år. Fokus ligger på lättskötta frisyrer som är snygga oavsett styling. Mjuka och lätta klippningar som ger ordentligt med volym och samtidigt lyfter fram och markerar ansiktsdragen. De naturliga lockarna får gärna definieras och framhävas. Har man inga naturliga lockar är en lockpermanent ett utmärkt sätt att addera textur och skapa en trendig look.

Vi kommer även se mer av solida och raka former i mjuka inramningar. En romantisk klippning som gör sig fint både i följsamma former och som rakfönad. En lättskött frisyr som omfamnar ansiktet och framhäver benstrukturen.

 1. Curl Creator Cream 150 ml

  Björn Axén

  Framhäv dina naturliga lockar med hjälp av Björn Axén Curl Creator. En fuktgivande stylingkräm som formar håret, motverkar friss och ger otrolig glans.

Väck ditt hår till liv

Nyklippt utan att det syns eller känns är en stor trend i år, en look som skapas med hjälp av mjuka urklippningar och uppklippningar. Oavsett längd får luggen komma fram och ta plats både hos män och kvinnor, antingen i en rockig 70-tals inspirerad shag eller i den mjuka modernare tolkningen wolf cut. Nu ska olika längder, stylingar och textur som tidigare tryckts ner av produkter äntligen framhävas och väckas till liv!

 1. Salt Water Spray 150 ml

  Björn Axén

  Få till en stylad känsla och look med Björn Axéns saltvattenspray. Sprayen ger håret struktur, stadga och en snygg matt finish.

Varma och skonsammare färger

Balayagen är fortsatt populär, en förstärkning av det solen annars gör för håret som får det att skifta i nyanser vilket ger ett dynamiskt uttryck. Nu kommer vi se mindre kontraster och mer av nyanser som ligger närmare varandra. Varmare toner som är skonsammare mot håret och ger en mer sofistikerad look. 

Kopparfärgat hår är en stark trend som Gigi Hadid satte under förra året och som även fortsätter att leva kvar under 2022. Utöver den vackra kopparfärgen kommer vi även se varma toner av guld, gult, rött och persika. Skonsamma och sofistikerade färger som plockar fram den naturliga värmen i håret.

Våga uttrycka dig med djärva färger

Vi kommer se mer av lekfulla blockfärger i färgskalor som kompletterar varandra väl. Både i uttrycksfulla färgställningar och mer diskreta tolkningar som fungerar fint i till exempel en money piece. Det finns oändliga möjligheter att skapa en look där man får ge uttryck för sin personlighet, oavsett hur vågad din personliga stil är. 

Rosa är tillbaka i olika nyanser! Vi ser allt från cerise till ljusrosa färgtoner där vi själva styr över hur vågade vi vill vara. En uppfriskande färg och en look för alla, oavsett ålder. Samtidigt är grått är också flott! Vi kommer inte bara se färger men även fler som bejakar sitt naturliga jag och låter sitt vackra gråa hår växa ut.

 1. Color Shot Washout 50 ml

  Björn Axén

  Prova en helt ny look med Björn Axéns Color Shot, en temporär hårfärg där du själv kan bestämma intensiteten på färgen. Här i en trendig nyans som ger dig ljusrosa till mellanrosa hår beroende på din naturliga hårfärg.

  129 kr Tillfälligt slut Flera varianter
 2. Color Shot Washout 50 ml

  Björn Axén

  Är du mer för mörkare nyanser? Ge ditt hår mer livfullhet med denna snygga mörkrosa färg.

  129 kr Tillfälligt slut Flera varianter

90-talet är fortfarande inne

90-talet är fortsatt en tydlig trend och vi ser mycket inspiration hämtad därifrån i styling och val av accessoarer. Flätor, tofsar, hårspännen, benor och luggar är framträdande element som ger en 90-talskänsla. Mittbenan är en klassiker som fortsätter att vara populär, en sofistikerad look som alltid går hem. Sidbenan börjar däremot ta allt större plats och ökar i popularitet. En trend som vi kommer se mer av under 2022.

 1. Sport Salt Water Gel 100 ml

  Björn Axén

  Med denna saltvattengel blir ditt hår enklare att styla genom att tillföra stadga, samtidigt som frisyren hålls på plats mycket längre.

 2. Megafix Hairspray 80 ml

  Björn Axén

  Fixera dina flätor, lockar eller din lugg med en hållbar hårspray. Megafix ger stark fixering och snygg glans till håret.

 3. Volume Mousse 80 ml

  Björn Axén

  Använd Björn Axéns volymmousse i handdukstorkat hår efter duschen och föna för att ge håret maximal volym.

Nyfiken på att skapa årets trendiga frisyrer? Hitta allt du behöver för att skapa din unika look och shoppa Björn Axéns produkter HÄR.

Tipsa dina vänner!