Hästsvans

Sommarens skönaste frisyr: high pony tail

Stram och elegant eller avslappnat slarvig? En högt placerad tail är sommarens trendigaste favorit. Den funkar lika bra för strand och poolhäng som under sena partynätter. Här visar vi hur du ger i fyra enkla steg.

Nordicfeel Lifestyle

Hästsvans

Värmeskydda

Oavsett stil är en värmeskyddande spray alltid hårets bästa vän inför föning. Applicera över hela håret och föna rakt från rot till topp för att stänga hårstrået och skapa en extra glans.

Kamma

Kamma håret och samla i ett högt fäste, hur noggrant beror på om du vill ha en stram eller slarvig tail. Ett trick är att välja en borste med täta strån för ett stramt fäste och en glestandad borste för en mer avslappnad stil.

Se till att få ett fäste som håller genom att använda dubbla snoddar. En snygg detalj är att lirka fram en hårslinga från tailens undersida och linda den runt snodden innan du fäster toppen med en hårnål.

Förbered

Redan här kan du bestämma om din hårtail ska vara elegant eller avslappnad. Ett fuktgivande schampo gör håret mjukt och mer lättarbetat inför en stram frisyr. Vill du istället satsa på ett resultat som känns lite slarvigare, kan du använda ett volymgivande schampo som gör håret extra luftigt.

Finish

För att samla småhår och skapa ett stramt resultat arbetar du in några droppar serum i handflatorna som du stryker över huvudet och ut längs med tailen. För ett resultat som håller längre kan du applicera en lätt spray över hjässan och stryka med handflatan bakåt för att samla småhår och överflödig sprayvätska.

Vill du förstärka en redan slarvig tail så är en saltvattensspray eller ett torrschampo ett effektivt trick som bygger volym och ger håret en snyggt avslappnad textur.

Här hittar du allt från Björn Axén.

Rekommenderade produkter:

Heat Styling Protection

Björn Axén

Värmeskyddande spray

Läs mer

Maple Wood Detangling Brush

Björn Axén

Utredande oval borste

Läs mer

Organic Moisturizing

Björn Axén

Mjukgörande schampo

Läs mer

Volumizing

Björn Axén

Volymgivande schampo

Läs mer

Salt Water Spray

Björn Axén

Saltvattenspray

Läs mer
Tipsa dina vänner!