Återskapa Fredrik Robertssons wet look hair från Met-galan

Modeprofilen Fredrik Robertsson skapade nyhetsrubriker på årets Met-gala med sin unika look. Vi har pratat med Johan Hellström från Björn Axén, som stylade Fredriks hår inför galan. Så här återskapar du den trendiga frisyren med Björn Axén-produkterna han använde.

Nordicfeel Lifestyle

Så här skapar du wet look hair steg för steg:

Steg 1 – Fukta och applicera gel

För att skapa en snygg wet look är det viktigt att du använder produkter som ger intrycket av att håret är blött, fastän det är helt torrt. I det första steget börjar du med att fukta håret och applicerar därefter en blandning av Salt Water Gel och Argan Oil Smooth Milk. Applicera blandningen i sektioner och kamma sedan igenom håret så att allt hår går bakåt och samlas i nacken. 

 1. Sport Salt Water Gel 100 ml

  Björn Axén
  169 kr Tillfälligt slut
 2. Argan Oil Smooth Milk 150 ml

  Björn Axén

Steg 2 – Forma med fingrarna

Se till att du använder rikligt med produkter så att håret blir mjukt och enkelt att forma. Dra sedan igenom fingrarna för att skapa randiga spår. Därefter använder du fingertopparna för att nypa varje sektion så att du skapar subtila vågor, vilket ger håret mer textur. Fortsätt att jobba uppifrån och ner för att säkerställa att håret lägger sig som önskat. 

Steg 3 – Spraya och torka

När du har format håret applicerar du därefter hårspray för att få det att hålla. Spraya Just Right Hairspray över hela håret och torka sedan försiktigt med en fön. Var noga med att föna uppifrån och ner, samt att du håller fönen på avstånd så att du inte förstör formen.

 1. Just Right Hairspray 250 ml

  Björn Axén

Steg 4 – Använd mer hårspray

Innan håret är helt torrt applicerar du ännu mer hårspray. Använd den fixerande och glansgivande sprayen Megafix Hairspray som gör håret tillräckligt hårt för att hålla sig på plats hela kvällen. Återupprepa föningen och torka försiktigt tills håret har stelnat och är helt torrt.

 1. Megafix Hairspray 80 ml

  Björn Axén

– När jag stylade Fredrik Robertssons hår inför Met-galan ville jag skapa en look som framhävde Iris van Herpens specialdesignade jumpsuit som han bar på röda mattan. Jag inspirerades av plaggets symmetri och beslöt mig för att göra en wet backslick som kompletterade dess formspråk. Tittar man på Iris jumpsuit ser man att fjädrarna går i en tonad färgskala, det valde jag att lyfta genom att låta det mörkare håret i Fredriks hårbotten få komma fram. Jag formade även subtila vågor i Fredriks hår som efterliknade fjädrarnas rörelser för att skapa en ännu tydligare koppling till kreationen, berättar Johan Hellström, ägare och vd på Björn Axén.

Är du nyfiken på att skapa ännu fler trendiga looks tillsammans med Björn Axén?

Här listar Björn Axén årets hårtrender.
Här kan du shoppa allt från Björn Axén.

Tipsa dina vänner!