Friskt hår

10 tips på hur du får ett långt och friskt hår

Drömmer du som många andra om ett långt och friskt hår? Vi ger dig enkla 10 tips på hur du får ett vackert hårsvall och vilka produkter du ska använda!

Nordicfeel Lifestyle

Friskt hår

Använd värmeskydd

Regel nummer ett: använd alltid värmeskydd när du stylar ditt hår med hårfön eller plattång! Värmeskydd finns både som spray, kräm och olja. Välj det alternativ som du trivs bäst med.

Vi rekommenderar Heat Styling Protection från Moroccanoil.

Investera i skonsamma stylingverktyg

Satsa på ett värmeverktyg av hög kvalitet. Ghd är kända för att ha professionella stylingverktyg och plattänger som är skonsamma mot håret. Vår favorit är V Gold från Ghd som håller år efter år!

Stressa mindre

Stress, kostvanor och hormoner påverkar både hud och hår mer än vi tror. Det kan vara enklare sagt än gjort, men försök att se över din kost och stressa mindre så kommer både du och ditt hår att må bättre!

Undvik att tvätta håret dagligen

Tvätta inte håret varje dag eftersom det sliter på håret och gör det torrare. I mellan tvättarna kan du istället använda torrschampo som dessutom ger mer volym till ditt hår. Vi väljer Good To Go från Löwengrip Care & Color.

Använd produkter för just din hårtyp

Använd hårvårdsprodukter som är anpassade för just din hårtyp! Redken har olika hårvårdsserier för olika behov. Följ upp ditt schampo med ett balsam i samma serie för bäst effekt.

Tänk på att du får vad du betalar för! Att satsa på ett salongsschampo är att göra en investering i din hårkvalitet. All soft Schampo från Redken mjukgör på djupet och ger ett glansigt hår.

Massera hårbottnen

Passa på att ge hårbotten en välförtjänt massage under tiden du masserar in schampot. Då kickstartar du igång blodcirkulationen, vilken i sin tur leder till välmående hårrötter. Sänk temperaturen i duschen – både din hud och ditt hårsvall blir uttorkat av jättehett vatten. Ljummet är bättre!

Gör en inpackning

Pyssla om ditt hår med en vårdande hårinpackning 1-2 gånger i veckan. Detta är särskilt viktigt under sommarhalvåret, då vi vistas mycket utomhus och håret utsätts för värme.

All Soft Treatment från Redken är en suverän inpackning när du vill mjukgöra ditt hår och Frizz Dismiss Mask när du vill minimera friss.

Sov med fläta

Har du långt hår? Sov med en fläta eller en hög tofs uppsatt med ett skonsamt hårband. Tänk på att variera tofsens läge på huvudet. På så sätt undviker du att hårstråna slits på samma ställe.

Hantera blött hår varsamt

Blött hår är väldigt skört och ska hanteras varsamt. Red ut håret med fingrarna tills det torkat eller använd en bredtandad kam.

Klipp dig!

Sist men inte minst: besök din frisör regelbundet för att toppa längderna. På så sätt kryper inte kluvna hårtoppar längre upp och ditt hår kommer se betydligt friskare ut!

Produkter vi gillar:

Heat Styling Protection

Moroccanoil

Spray som skyddar vid värmestyling.

Läs mer

V Gold

Ghd

Professionell och lyxig plattång av bästa kvalitet!

Läs mer

Good To Go

Löwengrip Care & Color

Effektivt torrschampo med doft av sweet caramel.

Läs mer

All _Soft

Redken

Schampo för hår som behöver en riktig fuktkur.

Läs mer

All Soft

Redken

Gör ditt hår extremt mjukt och glansigt.

Läs mer

Frizz Dismiss

Redken

Inpackning som motverkar frissigt hår.

Läs mer
Tipsa dina vänner!