Känslig hårbotten

Vinn kriget mot din torra hårbotten

En kliande och torr hårbotten är irriterande ovälkommet men ibland ett resultat av små misstag som skapar stora problem. Vi ger dig guiden som skapar ett hår i balans.

Alexandra

Känslig hårbotten

Schampo torr hårbotten

Precis som huden i ansiktet så är vår hårbotten olika och bakgrunden till en torr hårbotten kan handla lika mycket om arv som rutiner. Förutom förebyggande vård så finns ett brett sortiment av superprodukter som ger din känsliga hårbotten en match. Återställ hårbottnens naturliga balans genom att välja ett återfuktande schampo och balsam som lugnar huden, återställer PH-värdet och svalkar irriterande utslag – vi gillar serien Head & Hair Heal från Maria Nila.

Här hittar du alla produkter till torr hårbotten.

Torr hårbotten huskur

En hårbotten som strejkar behöver lite extra omtanke. Låt en inpackning med svalkande och PH-återställande ingredienser ge din hårbotten en vårdande kur 1-2 gånger per vecka. För en extra balansboost kan du applicera några djupverkande droppar hårserum eller hårolja i ditt nytvättade hår som en extra kur eller för en stunds lyxig hårbottensmassage.

Vad gör man åt torr hårbotten?

Är du en av många som fäster ditt blöta hår i en knut efter gymmet? Eller går du oftast runt med håret i en svans? Var noga med att låta din hårbotten pausa ibland genom att bära håret utsläpps. Har du en extremt torr hårbotten som ofta blir fjällig är det dessutom viktigt att alltid föna håret torrt och att undvika självtorkning.

Läs också
Volymskolan – 5 tips som trollar med ditt hår
3 produkter mot tunt hår och håravfall
Vegansk hårvård för känslig hårbotten

Produkter för torr hårbotten

 1. -15%

  Head & Hair Heal 350 ml

  Maria Nila
 2. -15%

  Head & Hair Heal 250 ml

  Maria Nila
  296.65 kr 349 kr Lägg i varukorgen
 3. Tea Tree 250 ml

  Urtekram
 4. Specifique 200 ml

  Kérastase
 5. Night Density Rescue 70 ml

  Nioxin
Tipsa dina vänner!