Så fixar du en beach look som skyddar ditt hår

Solen är inte bara skadlig för huden, den missfärgar och sliter även på håret mer än vad man kan tro. Se därför till att skydda det när du ska till stranden i sommar. Här ger Johan Hellström från Björn Axén sina bästa tips på hur du skyddar ditt hår från solen med en snygg hårknut!

Nordicfeel Lifestyle

Steg 1

Börja med att applicera Heat Styling Protection som innehåller UV-skydd och skyddar mot solens strålar. Spraya därefter Salt Water Spray i fuktigt hår. Den ger volym och textur för en riktig strandkänsla men är också berikad med Provitamin B5 som stärker och ger näring till håret. För dig som önskar lite extra glans och återfuktning kan du även använda en hårolja.

 1. Heat Styling Protection 150 ml

  Björn Axén
 2. Salt Water Spray 150 ml

  Björn Axén
 3. Hair Oil Smooth & Shine with Argan Oil 30 ml

  Björn Axén

Steg 2

Efter att du har skyddat ditt hår med rätt produkter använder du Wet Hair Brush Detangling & Blowout för att borsta igenom det. Sätt därefter upp håret i en hästsvans och tvinna sedan det innan du slutligen fäster topparna med hårnålar för att få knuten att hålla.

 1. Wet Hair Brush Detangling & Blowout

  Björn Axén
 2. Hair Pins 24 pcs

  Sense Of Beauty
  29 kr Tillfälligt slut Flera varianter

Steg 3

När du har fäst knuten och sett till så att hårnålarna är placerade korrekt avslutar du slutligen med hårspray som innehåller UV-skydd. Spraya Just Right Hairspray över hela håret, en fixerande och glansgivande spray som ger din frisyr längre hållbarhet. Resultatet blir ett snyggt och skyddat hår som håller formen en heldag på stranden, utan att kännas stelt.

 1. Just Right Hairspray 250 ml

  Björn Axén
Tipsa dina vänner!