Hudvård 101 – allt du borde göra i 6 enkla steg

Om du har tyckt att det är svårt att hålla reda på alla en miljon saker du ''borde göra'' med din hy passar vår mini-kurs perfekt! 6 enkla steg som du faktiskt lätt kommer kunna följa!

Anna-Sara

De 6 viktigaste stegen

The basics

Det allra första du bör göra är att ta reda på exakt vilken hudtyp du har. Du kan lägga tusentals kronor på hudvård men är produkterna inte anpassade efter din hy kommer du inte få resultaten du vill ha.

Vi har satt ihop en guide för att hjälpa dig ta reda på din hudtyp.

Rengör två gånger

Att tvätta ansiktet med en rengöring är viktigt,  men det visste du nog redan. Men har du koll på att du borde dubbel-rengöra om du bär smink? En gång för att verkligen se till att all makeup är borta och en gång till för att rengöra huden.

Ansiktsvatten

Ansiktsvatten, även kallat toner, kan appliceras med spray eller på en pad som du drar över ansiktet. Här får du bort alla rester, återställer hudens pH-värde och verkar porsammandragande.

Här finns många olika typer där du kan maxa resultaten. Är du torr, välj en återfuktande, är du oljig, välj en som mattar ner.

Serum

Poängen med serum är att att det tränger djupare ner i huden än vanliga krämer. Serum gör även att din dag- eller nattkräm presterar ännu bättre! Vissa serum kan du använda både morgon och kväll medan andra är till för natt eller dagbruk.

Läs mer: Rätt serum för rätt hy

Dag- eller nattkräm

Dagkräm ger fukt, näring och skyddar mot yttre påfrestningar medan nattkrämen är återfuktande och hjälper huden att återhämta sig under natten.

Ögonkräm

Ögonkrämen återfuktar området runt ögonen där det är lätt att få rynkor. När du använder en ögonkräm bör du klappa in den. Olika ögonkrämer kan hjälpa mot påsar, mörka ringar och reducera rynkor. Har du inte några av dessa problem är det fortfarande bra att jobba förebyggande.

Allt du behöver

Clean & Calm Facial Cleanser

Löwengrip Care & Color

Ansiktsrengöring

Läs mer

Extra-Comfort Toning Lotion

Clarins

Ansiktsvatten

Läs mer

Super BioActive

Estelle & Thild

Anti-age serum

Läs mer

Valo

Lumene

Dagkräm

Läs mer

Valo

Lumene

Nattkräm

Läs mer

Time-Filler Eyes

Filorga

Ögonkräm

Läs mer

Det lilla extra

Det finns faktiskt saker du inte behöver göra varje dag men är bra 1-2 gånger i veckan. Det första är en peeling, eller ansiktsskrubb. Den hjälper till att avlägsna döda hudceller och dina andra produkter kan därmed komma djupare ner i huden. Pluspoäng för mer lyster! Det här bör du bara göra 1-2 gånger i veckan då huden behöver återhämta sig efteråt.

Den andra saken du kan göra någon gång i veckan (gärna efter peelingen!) är en ansiktsmask. Här får du omedelbart resultat. Välj mask efter önskat resultat! Lugnande, återfuktande, rengörande eller åtstramande? En liten extra hudboost.

Det lilla extra

Papaya Peeling

Maria Åkerberg

Peeling

Läs mer

Kirkas Glow Reveal

Lumene

Lystergivande ansiktsmask

Läs mer
Tipsa dina vänner!