Super-serum

Varför har det blivit så hyllat? Och vad gör det för just din hy? Vi har träffat experten som reder ut årets trendigaste och mest djupgående produkt: serumet!

Nordicfeel Lifestyle

Serum – varför ska du använda det?

Har du också funderat på vad produkten som är på allas läppar just nu? (eller i alla fall på allas kinder!) egentligen gör för din hy?

Nu när kylan åter gjort sig påmind är det extra viktigt att ta hand om hyn på djupet, och det räcker inte med att smörja in huden lite extra med en dagkräm. Serumet, som har en lätt konsistens, är den perfekta produkten då den verkar djupgående och hjälper dina andra ansiktsprodukter att komma till liv. Ett serum har nämligen mindre molekyler än en vanlig fuktcreme och kan därför tränga ner djupare i huden där vår främsta hudaktivitet pågår. Det är bland annat här vi kan påverka hudens spänst och elasticitet.

Genom att vi använder oss av ett serum så kickar vi igång ”arbetsverkstaden” i huden. Medan ansiktskrämen bevarar fukt och skyddar huden, är det serumet som förstärker och drar ner hudcremens stärkande ingredienser.

– Ett serum fungerar som en katalysator till din övriga hudvård och kan öka effekten tre gånger så mycket av dinaefterföljande hudvårdsprodukter, säger hudterapeuten Dinah Paulsén som sett många positiva fördelar med att använda serum. Nyckeln är att hitta rätt produkt för just din hy, säger hon.

Välj rätt serum

Men hur ska man då välja rätt i djungeln av alla serum som poppat upp den senaste tiden? Enligt Dinah är det viktigt att du väljer ett som passar just din hy. De vanligaste hudtyperna är känslig hy, normal hy, torr hy, fet hy och blandhy.

– Det finns många olika typer av serum. Därför ska du välja ett serum som passar just dig! Det bästa är att använda sig av två olika: ett som jobbar med ett specifikt område som till exempel hudtexturen, att stimulera cellförnyelsen, minska pigmenteringar, släta ut linjer eller minimera porer, och sedan ett som enbart ger huden rikligt med fukt. Det är en enormt bra kombo!

Ett serum kan arbeta på många olika sätt så som sebumreglerande (fettreglerande), fuktighetsgivande, antiinflammatoriskt, svampdödande, antibakteriellt, stärkande av blodkärl samt stärkande av kollagen och elastin.

– Jag skulle säga att det är en investering att köpa ett serum. Om man bara använder sig av dag/nattcreme, får man inte lika bra resultat och man får jobba mycket mer för att få bukt med sin huds problemområden, säger Dinah.

Så om vi lyssnar på experten så borde serumet ha en given plats i vår dagliga hudvårdsrutin. Kom ihåg – serumet är nyckeln till en vacker hud i balans!

Ansiktsserum

Upptäck alla serum

Läs mer
Tipsa dina vänner!