Manlig hudvård

Manlig hudvård för rookies

Helt novis eller bra koll? Oavsett vad. Din hud kommer tacka dig oavsett vilken nivå du väljer att lägga dig på.

Nordicfeel Lifestyle

Manlig hudvård

Grundkurs

Känner du att grundkursen räcker för dig, kör! Du har förmodligen koll på det här med att raka rätt, i alla fall använder du ett raklödder/creme/gel och försöker så gott det går att raka medhårs.

Ja, det tar lite längre tid och visst ”tar” det bättre att raka mothårs – men du vill inte utsätta din hud för osnygga, röda kvisslor om du kan undvika. Och har du inte börjat rengöra ansiktet på kvällen med en nybliven favorit, kanske Bulldog Face Wash, kommer du definitivt börja göra det väldigt snart.

Efter den där obligatoriska kvällstvätten, där smuts, överflödigt fett och döda hudceller tas bort, känns huden extra skön och fräsch med en fuktighetscreme. Testa, din hud kommer tacka dig! Har kvällsrutinerna väl satt sig är det bara att kopiera det vinnande konceptet även på morgonen.

Tips på produkter för nybörjaren

Original Face Wash

Bulldog

Tar bort smuts, överflödigt fett och döda hudceller.

Läs mer

Original Moisturiser

Bulldog

Mjukgörande kräm som återfuktar huden.

Läs mer

24hr Moisturiser

Bulldog

Använd denna produkt för 24 timmars återfuktning.

Läs mer

Medel

För dig är daglig rengöring av ansiktet, gärna innan rakning eftersom det hjälper till att få bort döda hudceller som annars lätt kan täppa till porerna och blockera dina skäggstrån, en självklarhet. En fuktig hud är även lättare att raka eftersom ljummet vatten mjukar upp skäggstråna.

Och du har hajjat det här med att huden mår bra av ett lugnande After Shave Balm och en återfuktande ansiktscreme. Har du inte börjat använda en ögoncreme (ögonen är kroppens spegel och det är här synliga ålderstecken ger sig till känna allra först, speciellt hos män) är det hög tid nu. Med en ögoncreme har du möjlighet att ”trolla” bort mörka ringar och släta ut synliga små rynkor.

När du väl har börjat använda en ögoncreme på morgonen kommer du inte att känna dig vaken utan den – ungefär som en snabb espresso för hyn! Vill du däremot helt sopa igen spåren efter en sen natt – då är det concealer som gäller.

Tips på produkter för dig med bra koll

The Scent

Dolce & Gabbana

After Shave Balm med en härlig doft.

Läs mer

Under Eye Gel

Recipe for Men

Reducerar svullnader och mörka ringar runt ögonen.

Läs mer

Concealer

Recipe for Men

En vårdande concealer med krämig konsistens.

Läs mer

Avancerad

Du är mannen som är väl medveten om vikten att ta hand om din hy. Du kan din hudtyp och köper produkter som är väl anpassade just för den. Förmodligen använder du en peeling- eller skrubbcreme en gång i veckan – var då speciellt noggrann vid området i mitten av pannan, runt hakan och näsan där pormaskar annars lätt kan härja fritt.

Nästa steg för dig är att upptäcka de fantastiska effekterna av en booster eller ett verksamt serum. De ger huden en extra fuktboost och har en djupverkande effekt som du märker synligt resultat av efter bara några veckors användning. Dessa kan funka på egen hand men din hud mår allra bäst om du applicerar serumet efter din dagliga ansiktscreme.

Testa även att lägga en riktig poweransiktsmask då och då, Clarins Men har fantastiska produkter för att maximera manlig hudvård. Och du, även om manlig skönhet bara blir snyggare med åren så finns det faktiskt anti age-cremer som ser till att bromsa årens framfart … i alla fall lite grand.

Här kan du läsa allt du behöver veta om hudvård.

Tips på produkter för experten

Original Face Scrub

Bulldog

Peeling som skonsamt avlägsnar döda hudceller.

Läs mer

Energizing Concentrate

Shiseido Men

Serum som ger en frisk och fräsch hud.

Läs mer

Line-Control Cream

Clarins Men

Anti-aging kräm för alla hudtyper.

Läs mer
Tipsa dina vänner!