Hudvård efter årstid

5 tips: så får du fin hy året om

När årstiderna förändras behöver även din hudvårdsrutin göra det. Här har jag listat mina 5 bästa knep för att behålla din fina hy året om.

Hudterapeut Maggi

Hudvård efter årstid

När du bor i Norden, där vi går från ett varmare sommarklimat till ett kyligare och torrare vinterklimat, är det viktigt att anpassa din hudvårdsrutin efter årstid. Det är lätt att din hud kommer i obalans under övergången från sommar till höst.

När luften blir kallare sjunker luftfuktigheten och den torra luften kan torka ut din hud vilket kan leda till yttorrhet eller fetare och blankare hy. Men det finns knep som gör övergångarna smidigare:

Byt rengöring

När det blir kallare ute är det extra viktigt att ha en rengöring som är mild och rikt återfuktande, välj gärna en som är baserad på olja.

Fetare cremer

När sommar övergår till kyligare höst är det extra viktigt att satsa på fetare och skyddande ansiktscremer, men tänk även på att cremerna ska vara anpassade efter just din hudtyp.

Använd återfuktande serum

Använd ett återfuktande serum under din dagcreme. Serumet har små molekyler vilket gör att det lättare går ner i huden än en creme. Serumet ger näring, skyddar och ger en mjuk och len finish.

Peela regelbundet

Peela huden regelbundet, 1-2 gånger i veckan, så att du får bort gammal hud. Lägg sedan en näringsrik fuktmask som boostar din hy med fukt och som ger den en fräsch och fin lyster.

Glöm inte solskydd

Trots att det börjar bli kallare i luften och solen svagare är det fortfarande viktigt att skydda huden mot solens starka strålar. Använd en dagcreme med spf om du vistas mycket utomhus.

Mina rekommendationer

 1. Neroli Bigarade Oil Mas 50 ml

  Decléor
  446 kr Tillfälligt slut
 2. Solar Defense Booster SPF50 50 ml

  Dermalogica
  569 kr Tillfälligt slut
 3. Olive Cleansing 250 ml

  Maria Åkerberg
Tipsa dina vänner!