Hudvård efter årstid

5 tips: så får du fin hy året om

När årstiderna förändras behöver även din hudvårdsrutin göra det. Här har jag listat mina 5 bästa knep för att behålla din fina hy året om.

Hudterapeut Maggi

Hudvård efter årstid

När du bor i Norden, där vi går från ett varmare sommarklimat till ett kyligare och torrare vinterklimat, är det viktigt att anpassa din hudvårdsrutin efter årstid. Det är lätt att din hud kommer i obalans under övergången från sommar till höst.

När luften blir kallare sjunker luftfuktigheten och den torra luften kan torka ut din hud vilket kan leda till yttorrhet eller fetare och blankare hy. Men det finns knep som gör övergångarna smidigare:

Byt rengöring

När det blir kallare ute är det extra viktigt att ha en rengöring som är mild och rikt återfuktande, välj gärna en som är baserad på olja.

Fetare cremer

När sommar övergår till kyligare höst är det extra viktigt att satsa på fetare och skyddande ansiktscremer, men tänk även på att cremerna ska vara anpassade efter just din hudtyp.

Använd återfuktande serum

Använd ett återfuktande serum under din dagcreme. Serumet har små molekyler vilket gör att det lättare går ner i huden än en creme. Serumet ger näring, skyddar och ger en mjuk och len finish.

Peela regelbundet

Peela huden regelbundet, 1-2 gånger i veckan, så att du får bort gammal hud. Lägg sedan en näringsrik fuktmask som boostar din hy med fukt och som ger den en fräsch och fin lyster.

Glöm inte solskydd

Trots att det börjar bli kallare i luften och solen svagare är det fortfarande viktigt att skydda huden mot solens starka strålar. Använd en dagcreme med spf om du vistas mycket utomhus.

Mina rekommendationer

Decléor, Hydra Floral, Ultra Moisturising mask

Hydra Floral Ultra-moisturising & Plumping Expert Mask

Decléor
Läs mer
Lumene, Sisu, Recovery & protect Facial Oil, Serum

Sisu Recover & Protect Facial Oil

Lumene
Läs mer
Dermalogica, Solar Defence Booster SPF50

Solar Defense Booster SPF50

Dermalogica
Läs mer
Maria Åkerberg, Olive Cleansing

Olive Cleansing

Maria Åkerberg
Läs mer
Tipsa dina vänner!