Volymskola

Volymskola: 5 tips som trollar med ditt hår

Ett friskt hår med volym och stadga ligger högt på mångas önskelista. Men hur skapar man ett fylligt hår när utgångsläget är tunt och flygigt? Vi ger dig guiden med fem snabba tips som lockar fram volymen.

Alexandra

Volymskola

1. Volymgivande tvätt

Ett hår med volym börjar i duschen. Dyk ned i vårt stora sortiment av volymgivande schampon och balsam och hitta din favorit. Maria Nila har ett brett sortiment med volymgivande produkter. Tänk på att skölja ur ditt balsam extra noga eftersom mjukgörande produkter annars kan tendera att tynga ned håret.

För det lite delikatare håret så är det a och o med näring. Lägg en extra slant på kvalitativa produkter som gör skillnad och bygg ett hälsosamt hår från rot till topp genom att boosta med en återuppbyggande hårkur.

Tips på produkter

 1. Pure Volume 350 ml

  Maria Nila
 2. Pure Volume 300 ml

  Maria Nila
 3. Colour Refresh 300 ml

  Maria Nila

2. Locka fram volymen

Att ha tunt, fint hår behöver inte nödvändigtvis vara ett dåligt utgångsläge, då många klippningar är perfekta för det fina, silkiga och lättämjda håret. Vill du däremot vänta med ett klipp så är locktången det perfekta verktyget för att locka fram volymen.

Spraya varje slinga lätt med en hårspray på 20 centimeters avstånd innan du lindar den runt locktången. När hela håret är lockat drar du försiktigt fingrarna genom håret och ”förstör” lite lagom för den perfekta Hollywood-volymen.

3. Volymföna

Du kan även föna till en snygg volym! Föna håret upp och ner tills håret är ca 60-70% torrt, borsta igenom håret och applicera volymgivande produkter.

Tips på stylingverktyg

 1. -15%

  CeraWand

  Cera

4. Länge leve torrschampot

Det tunna, fina hårets bästa vän heter utan tvekan torrschampot. Förutom att skona håret från överdriven tvätt, vilket kan vara bra för ett redan sprött hår, så har torrschampot fantastiska stylingegenskaper. Spraya lagom i hårets botten, överdosera inte och ”nyp” och krama ditt hår till nya volymnivåer.

5. Styla rätt

Många stylingprodukter tynger ned håret. Var därför noga med att välja bort feta produkter som vax eller serum. En fördel med det tunna, fina håret är att det klarar sig med lättare produkter som kramas eller sprayas in. Var också noga med att välja produkter som ger ett matt resultat eftersom det får håret att se fylligare ut.

Läs också Hårbattle – så slipper du tre vanliga dilemman.

Tips på stylingprodukter

 1. Dry Shampoo 100 ml

  Maria Nila
 2. Volume Spray 100 ml

  Maria Nila
 3. Salty Mist 150 ml

  Maria Nila
Tipsa dina vänner!