5 Tips till mer volym

Volymskolan – 5 tips som trollar med ditt hår

Ett friskt hår med volym och stadga ligger högt på mångas önskelista. Men hur skapar man ett fylligt hår när utgångsläget är tunt och flygigt? Vi ger dig guiden med fem snabba tips som lockar fram volymen.

NordicFeel Lifestyle

5 Tips till mer volym

Volymgivande tvätt

Ett hår med volym börjar i duschen. Dyk ned i vårt stora sortiment av volymgivande schampon och balsam och hitta din favorit. Tänk på att skölja ur ditt balsam extra noga eftersom mjukgörande produkter annars kan tendera att tynga ned håret.

För det lite delikatare håret så är det a och o med näring. Lägg en extra slant på kvalitativa produkter som gör skillnad och bygg ett hälsosamt hår från rot till topp genom att boosta med en återuppbyggande hårkur.

Tips på volymgivande produkter

Volupt Sebastian

Volupt Schampo

Sebastian

Volymgivande schampo.

Läs mer
volupt Sebastian

Volupt Conditioner

Sebastian

Volymgivande balsam.

Läs mer
Kérastase Voume Spray

Resistance Volumifique Spray

Kérastase

Lätt volymspray för fint hår.

Läs mer

Länge leve torrschampot

Det tunna, fina hårets bästa vän heter utan tvekan torrschampot. Förutom att skona håret från överdriven tvätt, vilket kan vara bra för ett redan sprött hår, så har torrschampot fantastiska stylingegenskaper. Spraya lagom i hårets botten, överdosera inte och ”nyp” och krama ditt hår till nya volymnivåer.

Locka fram volymen

Att ha tunt, fint hår behöver inte nödvändigtvis vara ett dåligt utgångsläge, då många klippningar är perfekta för det fina, silkiga och lättämjda håret. Vill du däremot vänta med ett klipp så är locktången det perfekta verktyget för att locka fram volymen.

Spraya varje slinga lätt med en hårspray på 20 centimeters avstånd innan du lindar den runt locktången. När hela håret är lockat drar du försiktigt fingrarna genom håret och ”förstör” lite lagom för den perfekta Hollywood-volymen.

Styla rätt

Många stylingprodukter tynger ned håret. Var därför noga med att välja bort feta produkter som vax eller serum. En fördel med det tunna, fina håret är att det klarar sig med lättare produkter som kramas eller sprayas in. Var också noga med att välja produkter som ger ett matt resultat eftersom det får håret att se fylligare ut.

Läs också Hårbattle – så slipper du tre vanliga dilemman.

Tips på stylingprodukter

Drynamic Sebastian

Drynamic Dry Shampoo

Sebastian

Effektivt torrschampo som även ger volym.

Läs mer
Kérastase Volume Mousse

Resistance Mousse

Kérastase

Volym- och strukturgivande mousse

Läs mer
Cera locktång

Cera

CeraWand

Locktång med keramisk yta. 19-32mm.

Läs mer
Tipsa dina vänner!