Normal hudtyp

3 tips för dig med normal hudtyp

Allas drömhud? Ja, men även om du har turen att ha normal hy så betyder inte det att du aldrig behöver ägna tid för rengöring och återfuktning. Tvärtom finns det otaliga produkter som är utvecklade speciellt för normal hy – läs våra 3 tips!

Nordicfeel Lifestyle

Normal hudtyp

Normal hy är balanserad och drabbas sällan av pormaskar, finnar, blemmor, torra partier eller oförklarliga rodnader. Det är helt enkelt en riktig dröm-hudtyp. Men även en normal hy kan behöva mjukgöras efter att ha utsatts för till exempel hårda vindar eller stark sol. Rätt ansiktsvård kan förhindra att huden känns trött och sliten.

Skapa rutiner

Skapa rutiner för din dagliga hudvård och se det som en stunds lyx du ger dig själv. Rengöring, ansiktsvatten och återfuktande kräm ger bäst effekt vid regelbunden användning.

Tänk också på att skydda din hud extra vid stark sol. Ett viktigt tips är att aldrig överdriva, oavsett om det handlar om solning eller rengöring av ansiktet.

Glöm inte att återfukta

Även om det är underbart att ha normal hy så kan det finnas nackdelar, åtminstone saker som du bör se upp med i tid. Glöm inte bort att återfukta, redan från unga år, för att förebygga att huden torkas ut när du blir äldre. Ju mer du tar hand om din normala hy desto längre kommer den att fortsätta vara lika naturligt fräsch och smidig.

 Sov gott och vakna vacker

Hela kroppen påverkas av sömnen. Får vi inte tillräckligt med sömn blir vi trötta, griniga och får ofta förkylningar eller andra problem. Under sömnen förnyar kroppen hudens celler, en process som tar mellan 7-9 timmar. Med andra ord – se till att sova ut ordentligt.

Här hittar du alla produkter för normal hydtyp.

Hydra Floral

Decléor

Fyller ut torrhetslinjer och ger lyster.

Läs mer

Aroma Cleanse

Decléor

Ansiktsvatten som återställer hudens pH-värde.

Läs mer

Aroma Cleanse

Decléor

Rengöring som skonsamt tar bort smink och smuts.

Läs mer
Tipsa dina vänner!