Ung Kvinna, Kvinna, spgela, applicerar kräm

Skönhetsknep för dig med torr hy

Här berättar jag vad som är torr huds värsta fiender samt vilka produkter som släcker törsten!

Hudterapeut Maggi

Ung Kvinna, Kvinna, spgela, applicerar kräm

Du har torr hy om…

… Du har väldigt små porer som knappt syns, huden känns stram och kan fjälla på hudytan. Om du ibland får klåda och kan utveckla eksem. Huden får däremot nästan aldrig finnar eftersom den har ett underskott av talg.

Varför har du torr hy?

Precis som med nästan alla hudtyper kan det ha genetiska orsaker, men det kan också bero på hormoner, ålder, miljöpåverkan och att du använder fel hudvårdsprodukter.

Så tar du hand om torr hy

En torr hy är också en väldigt känslig hy så använd skonsamma produkter och boosta huden med fukt och fett. Skäm bort din hy ofta med närande masker som ger mycket fukt och näring. Använd serum under en fet dag- och nattcreme. Serum är en fantastisk produkt för dig med torr hy eftersom den med sina små molekyler går ner i huden och återfuktar på djupet.

Vanliga misstag för torr hy

Du tvättar huden för mycket. Vatten, och speciellt varmt vatten, är din värsta fiende eftersom vattnet torkar ut huden. Duschar du varje dag hinner huden inte återhämta sig och vanliga fel är även att använda fel rengöringsprodukter som gör dig allt för ren och som tar bort dina naturliga fettlager.

Visste du att huden producerar mindre talg ju äldre vi blir och att hudcellernas förmåga att behålla fukt minskar med åldern?

Välj rätt produkter för din dagliga hudvårdsrutin och vårda din hud med följande kategorier:

Dagkräm

Läs mer

Ansiktsmask

Läs mer

Serum & Ansiktsolja

Läs mer

Ansiktsrengöring

Läs mer
Tipsa dina vänner!