Elina i mörkt läppstift

Så lyckas du med mörka läppar

Att välja ett mörkt läppstift kan vara lite läskigt, det sticker ut och kan vara lite svårapplicerat (dessutom syns det när det hamnar utanför!). Jag guidar dig till hur du enkelt får till de snygga mörka läpparna.

Elina Liljeholm

Elina i mörkt läppstift

De sex stegen

Grunda

Grunden till en snygg makeup är i alla lägen en väl omhändertagen hy. Det gäller även läpparna. Investera i en bra lip scrub, ett bra lip balm och var noga med att dricka mycket vatten, särskilt om du har torra och spruckna läppar. Är du uttorkad märks det först där!

Återfukta

Om du bär matta färger, särskilt liquid lipstick (vilket jag föredrar) kan det torka ut läpparna och efter några timmar kännas torrt och kakigt och jobbigt att bära. Så var noga med att återfukta läpparna precis innan applicering. Antingen med ett bra lip balm, eller ett serum. Har du väldigt torra läppar kan det också vara bra att skrubba innan för att få bort död hud. Läppstift har en tendens att fästa i torra och fnasiga partier, vilket inte är så snyggt!

Applicera

Appliceringen blir alltid lättare om en använder en borste istället för att applicera direkt från förpackningen. Du får mer kontroll och det blir lättare att få färgen att hamna precis där du vill och kanterna blir både jämnare och snyggare.

Rätta till

Se till att ha en concealer till hands. Råkar en slinta med borsten, målar för långt ut, eller vill göra kanterna perfekt skarpa, så fungerar en concealer perfekt att fixa till det med. Använd en liten borste och dra längs kanten på läppstiftet. Inte för långt in bara, då riskerar du att smeta ut det!

Måla rätt

En grej som är rätt viktigt för att mörkt läppstift ska se bra ut, är att måla det så långt ut på läpparna som det bara är möjligt. En behöver absolut inte övermåla, men om en inte fyller i hela vägen ut så ser läpparna väldigt mycket mindre ut än de är. Experimentera! Hur långt ut kan du måla utan att det ser övermålat och knasigt ut?

Diskret ögonmakeup

Matcha med diskret ögonmakeup om du inte är van vid att bära mycket smink, så känns inte looken så tung!

Läs också: Slipp torra läppar – vi har knepen!
Hejdå mörka ringar och påsar under ögonen
Allt du behöver veta om doftlayering

 

Mörka läppstift

Ultra Matt Liquid Lipstick

IsaDora

Läppstiftet Elina har på läpparna i Plum Punch

Läs mer

bareMinerals

Gen Nude Radiant Lipstick

Färgen Queen ör en riktigt fin dov och bärig

Läs mer

Infallible Lip Paint

L'Oréal Paris

Dracula blood är ett passande namn på den här kulören

Läs mer

Redskapen för den perfekta appliceringen

Keep It Sweet Sugar Lip Scrub

Milani

Scrubba läpparna för att få bort död hud

Läs mer

Lip Balm Beeswax

Burt's Bees

Grunda med läppbalsam

Läs mer

Lip Brush

Tigi Cosmetics

Investera i en bra läppborste

Läs mer
Tipsa dina vänner!