Slipp torra läppar – vi har knepen!

Allt vi vill är att ha mjuka läppar och snygga läppstift som sitter bra under höst och vintertid, men torra läppar är alltid ett problem under de kallare månaderna. Tur att vi på NordicFeel vet exakt hur du gör för att ha fina läppar året om!

Anna-Sara

Slicka inte på läpparna

Det känns jätteskönt i stunden, men det gör faktiskt bara allting värre. Lite som att klia på ett myggbett. När du slickar dina läppar försvinner de naturliga oljorna. Och det låter ju inte bra, eller hur?

Drick vatten

Ja, det tjatas om att dricka vatten men det är faktiskt av en bra anledning! Drick ditt vatten för att förebygga uppkomsten av torra läppar (och hy!).

Skrubba läpparna

Gör en läppskrubb för att få bort den döda huden. Du kan till exempel ta en frottehandduk efter duschen och skrubba läpparna med den eller göra en egen läppskrubb – blanda bara valfri olja och socker. Är du känslig så använd havregryn i stället! Glöm inte att återfukta ordentligt efteråt.

Läppbalsam

Det viktigaste steget är givetvis att återfukta läpparna! Använd läppbalsam. Nattetid, dagtid. All the time. Satsa på ett som inte bara lindrar besvären utan som återfuktar på djupet. Vi har valt ut våra favoriter längst ner!

Undvik matta läppstift till vardags

Vi vet! Under hösten och vintern vill vi gärna ha klarröda eller burgundyfärgade läppstift. Och matta läppstift är väldigt på modet. Läppstift (speciellt matta) torkar ofta ut och sätter sig väldigt dåligt på hud som redan är lite torr. Om du vill använda läppstift, ha läppbalsam under natten och försök att inte ha det varje dag om du märker att du är torr. Sedan finns det såklart återfuktande läppstift som är ett bra alternativ under årets kallare månader.

Läs också: Hejdå mörka ringar och påsar under ögonen

Redaktionens favoritläppbalsam

Lip Balm

Burt's bees

Mint

Läs mer

Smooth Sphere Organic Lip Balm

EOS

Jordgubb

Läs mer

Coffe Bean Lip Balm

Hurraw!

Kaffe

Läs mer
Tipsa dina vänner!