Allt du behöver veta om doftlayering

Att du ska använda en bodylotion i samma serie som din parfym har du nog hört om innan, en traditionell layering. Doftlayering är dock någonting helt annat - up and coming. Vi har tagit reda på allt om det och hur du egentligen gör!

Anna-Sara

Det här är doftlayering

Doftlayering innebär, enkelt sagt, att du använder två parfymer. Du sprayar olika lager på huden och skapar en väldigt unik doft för dig, ett slags personligt doft-ID. Med två bara parfymer kan du faktiskt få ut tre dofter.

Såhär gör du

Det finns givetvis inga regler, you do you! Men det här är bra utgångspunkter.

Välj enkla dofter. Solifloras kallas parfymer med en tydlig ingrediens. Satsa på sådana för att hålla nere mängden intryck.

Välj lätta dofter. Parfymer med tydliga karaktärer, tunga dofter, kan lätt skära sig i stället för att komplettera varandra.

Lika eller olika. Ett sätt att använda layering är att applicera dofter som knyter samman dem, till exempel en, eller ett par noter. Det andra sättet är att komplettera den med en annorlunda parfym för att få fram någonting nytt. Till exempel en söt och blommig parfym med en mer elegant.

Den tunga doften först. Är en doft tyngre än den andra så spraya alltid på den tyngre doften först för att den inte ska ta över den andra doften.

Håll det till två dofter. Fler än så skapar lätt ett spretig känsla i stället för någonting riktigt fräscht och nytt.

Var kreativ när du blandar och ha roligt! Nedan har vi listat förslag på matchningar!

Läs också: 12 parfymer som matchar höstens modetrender

Fräsch

Rain

Clean
Läs mer

Blossom

Clean
Läs mer

Sockersött

Ari

Ariana Grande
Läs mer

Pink Sugar

Aquolina
Läs mer

Mix and match

Vanilla

Alyssa Ashley
Läs mer

Green Tea

Elizabeth Arden
Läs mer
Tipsa dina vänner!