Smink nyår

Glitter Glam

Vad är mer nyår än glitter? Mixa, lek och hitta din perfekta statement- makeup för en glittrigare nyårsafton.

Nordicfeel Lifestyle

Smink nyår

Så här får du nyårslooken

Börja med en primer som ger ett jämnt intryck, minimerar fina linjer och håller makeupen på plats.

Applicera en täckande foundation över hela ansiktet som ger ett matt och sammetslent intryck. Lägg concealer under ögonen, på fläckar, kvisslor och röda partier samt i T-zonen. Addera extra
fräschör genom att lägga en ljusare concealer på partiet mellan ögat och kindbenet.

Fixera med ett matt puder över hela ansiktet men överdosera inte. Markera kindbenen och pannan längst upp under hårfästet med en lätt och rosig rouge som ger ansiktet fina konturer.

Ögon

Börja med en neutral skugga för att preparera ögonlocket. Välj färg på skuggorna utifrån nyansen och intensiteten på glittret, men riktlinjen är en ljusare skugga på ögonlocket som övergår i en mörkare längs globlinjen. Lägg en mörkare skugga i den yttre vrån av globlinjen för en mer dramatisk look. Sudda för att slippa starka färgkontraster.

Lägg lite extra tid på att fixa fina bryn. Använd en ögonbrynsskugga eller en ögonbrynspenna i en färg så nära din egen nyans som möjligt. Utgå från din form och skapa en jämn fin båge. Fixera brynen med en ögonbrynsmascara som du kammar in med lätta rörelser snett uppåt.

Dags för glittret

Om du använder ett löst glitter finns speciella medel som gör att glittret fäster på ögonlocket. Du kan också förenkla genom att välja en glittercreme på burk eller en glittrig ögonskugga. Applicera över hela ögonlocket. Ha en stor vippig borste till hands för att svepa bort eventuella glitterrester.

För en intensivare look kan du förstärka ögat med en eyeliner längs övre och undre frans raden. Avsluta med mascara och ett par härliga lösögonfransar.

Tips på produkter:

Cindy-Lou Manizer

The Balm
Läs mer

Eye Glow

IsaDora
Läs mer

Wispies

Ardell
Läs mer
Tipsa dina vänner!