Pormaskar

Säg nej tack till pormaskar

Det är lätt att frestas att klämma ut pormaskarna för att bli av med dem, men det finns andra metoder som kan fungera bättre. Läs våra tips!

Nordicfeel Lifestyle

Pormaskar

Försök inte tvätta bort pormaskarna

Om du överdriver med att tvätta ansiktet för ofta kan huden torkas ut. Risken är då att talgkörtlarna producerar ännu mer olja och fett för att motverka torrhet. Det är fullt tillräckligt att tvätta sig morgon och kväll med en ansiktsrengöring och vatten.

Alla produkter mot pormaskar

Kläm inte

Undvik att klämma på pormaskarna. Det kan gå vägen men det kan också resultera i att du får irriterad hud eller i värsta fall får in smuts och drabbas av en inflammation i porens öppning.

En inflammation leder ofta till att du får finnar och att dina besvär i det drabbade området ökar istället för att minska. Att klämma pormaskar kan även resultera i ärr.

Komplettera hudvårdsprodukter med hemmaspa

Hos oss hittar du många bra produkter för att motverka pormaskar men vissa saker kan du göra hemma. Att ånga huden är ett effektivt sätt att tömma pormaskarna på.

Det enda du behöver är en stor bunke, kokat vatten och en handduk. När vattnet är hett häller du det i bunken och lutar dig över den med ansiktet. Lägg en handduk över dig själv och bunken och låt ångan öppna dina porer.

Sov med rent ansikte

Något som kan orsaka tilltäppta talgkörtlar är sminkrester. Se till att alltid ta bort sminket innan du går och lägger dig, annars finns risken för att pormasken blir inflammerad. Här hittar du alla rengörande produkter.

  1. Papaya Peeling 100 ml

    Maria Åkerberg
  2. Lactic Acid 10% + HA 2% 30 ml

    The Ordinary
  3. Pumpkin Enzyme Mask 150 ml

    Peter Thomas Roth
Tipsa dina vänner!