Så solar du säkert

Så solar du säkert!

Visst vet du om att det är viktigt att skydda sig? Inte minst mot solen. Men gör du det rätt?

Nordicfeel Lifestyle

Så solar du säkertAll Over Press

Äntligen sommar och solens varma strålar känns sanslöst välförtjänta efter en lång och mörk vinter. Och visst ska du njuta i solen – gör det bara på rätt sätt! Endast 16 % procent svenskar tycks veta att för att få ett fullgott skydd av din solskyddsprodukt måste du applicera det varannan timme – och då rejält! 35-40 milliliter krävs för en helkroppsinsmörjning för att skyddet ska vara tillräckligt (applicera ännu oftare vid bad).

Endast 8 procent vet även att SPF-siffran, det vill säga siffran som anger hur stor del av UVB-strålningen som släpps igenom, enbart avser UVB-strålning – och det är faktiskt UVA-strålarna som är de egentliga bovarna som skadar hudens djupare lager vilket i sin tur kan leda till pigmentfläckar, rynkor i förtid och öka risken för hudcancer. UVB-strålar bränner huden medan de luriga UVA-strålarna inte gör det. Ett skydd som anger SPF 10 betyder alltså att 1/10 av strålningen släpps igenom.

Så, lusläs det finstilta när det är dags att köpa solskyddsprodukter, satsa på ett högt skydd mot både UVB- och UVA-strålar och applicera din solcreme mycket och ofta! Brännan kan du fuska dig till men inte en vacker och välmående hud utan rynkor!

Källa: EVY Technology

Tänk på:

Snåla inte med solskyddet

För att uppnå angivet skydd på en solskyddsprodukt bör man använda 35-40 ml till en helkroppsinsmörjning och applicera varannan timme.

Högt solskydd

Högre faktor betyder inte att du kan smörja mindre eller med längre mellanrum. Enligt hudläkare så smörjer vi in oss med endast 1/3 av rekommenderat skydd.

UVA-strålarna skadar huden

UVA-strålarna skadar hudens djupare lager vilket kan leda till pigmentfläckar, förtidsåldrande och bidrar till ökad risk för hudcancer.

Solskydd från Evy Technology

SPF 20

Evy Technology
Läs mer

SPF 30

Evy Technology
Läs mer

SPF 50

Evy Technology
Läs mer
Tipsa dina vänner!