4 tips mot acne

4 tips mot acne

Många har avstått från nöjen och annat för att de skäms för sin acne. Acne påverkar inte bara hyn utan kan även ge självförtroendet en rejäl törn. Men, det finns hjälp att få och mycket kan du faktiskt göra själv!

Nordicfeel Lifestyle

4 tips mot acne

Många tonåringar får acne under puberteten då deras kroppar förändras och hormonerna kommer i obalans. Produktionen av hudceller ökar och öppningarna till talgkörtlarna täpps igen. Detta gör att man får pormaskar, vilka kan bli inflammerade och växa till en finne.

Även vuxna kan få acne och ofta är den du får som vuxen ännu besvärligare att bli av med. Det är viktigt att man vet att det inte har med dålig hygien eller dåliga kostvanor att göra. Acne är ärftligt och oftast är det dina gener som avgör hur mycket besvär du får.

Se alla produkter mot acne

Tänk på:

Kläm inte!

En hudspecialist kan hjälpa dig med råd och troligen kommer denne att säga till dig att sluta klämma på finnarna. På dina händer finns massor av bakterier som du absolut inte vill ha i ansiktet. Tvätta istället med ansiktstvätt eller ånga ditt ansikte för att öppna porerna.

Använd rätt smink

Undvik vanligt smink som lätt täpper igen dina porer. Prova istället mineralsmink som innehåller zinkoxid eller kiseloxid.

Undvik sol och feta SPF-produkter

När du använder produkter som exempelvis innehåller salicylsyra blir huden tunnare och mer känslig för sol. Även när du smörjer in ansiktet med feta SPF-produkter, som täpper igen porerna, är det lätt att din acne ökar. Bästa rådet är att hålla dig i skuggan och dra ner på solandet.

Välj rätt fuktkräm

Om din hy är i behov av fukt, använd en fuktcreme som är skonsam mot din hy. Gärna parfymfri och utan konserveringsmedel.

Vill din acne inte ge upp trots ditt ihärdiga kämpande? För dig med svårare acnebesvär – uppsök alltid en hudläkare för personlig rådgivning.

Clean & Calm

Löwengrip Care & Color

Lätt löddrande tvålfrigel med lugnande och rengörande ingredienser.

Läs mer

Visibly Clear

Neutrogena

Innehåller MICROCLEAR®-teknologi för att minska och förebygga finnar.

Läs mer

Mineralsmink

bareMinerals

Ger en hälsosam finish utan att torka ut huden.

Läs mer
Tipsa dina vänner!