Populära parfymer

Så hittar du rätt parfym för din personlighet

En parfym som kan dofta underbart på någon annan kan ha svårt att komma fram på din egen hud – och i vissa fall dofta helt annorlunda. Här är några guidelines på hur du kan sätta doft på din personlighet.

Alexandra

Populära parfymer

Vilken parfym passar mig?

Blommigt söt, orientaliskt kryddig eller sportig citrus? Är det svårt att utgå ingrediens-tänket ka du testa att byta ingredienser mot personlighet, sammanhang och miljö. Var trivs du bäst? Under ett träd med solmogna citrusfrukter, bland dramatisk betong, på en klippa vid havet, eller i den perfekta kostymen eller lilla svarta? Det är så du kan tänka om du vill satsa på en ny parfym – låt oss guida dig mer om de olika stilarna här nedan!

Flickigt flirtig – satsa på en blommig doft

Flickig, flirtig, fun och fearless – de blommiga doftnoterna, som också är de allra vanligaste, är de som bäst framhäver din egen fnittrigt flirtiga personlighet. Välj själv om du vill svepa förbi med en lätt doft av friska, fruktiga blommor eller om du vill lämna kvar en slöja av tyngre blomkaraktär.

Blommiga dofter

Shoppa parfym

Mystisk sofistikerad – satsa på en kryddig parfym

Är du ute efter en spännande och lite mörkare doft för att förtydliga din egen personlighet är det inom den träiga doftfamiljen du ska leta. Här bygger dofterna ofta på en mystisk underton av mer maskulin karaktär som bottnar i patchouli och sandelträ men där även noter av orientalisk-, chypre- och blomkaraktär skymtar fram. Det är dofter som utstrålar en trendig, sofistikerad charm och som grundar sig i tyngre tränoter där även läder, jord, tobak och ceder kan gör sig påminda.

Upptäck din nya favoritparfym

Köp parfym

Upptäck

Läs mer:

Skönhetsknep för dig med känslig hy
Så skapar du den ultimata hudvårdsrutinen
5 tips mot fet hy

Förföriskt passionerad- välj varma dofter

Dofterna, som likt namnet avslöjar härstammar från Orienten, förför med sina varmare doftnoter av mjuka kryddor, vanilj, kanel, ros och orkidé, och med olika tyngre träinslag. Dessa dofter passar oftast som kvällsmarkörer eller om du vill ha en lite tyngre dagparfym under vinterhalvåret.

Upptäck de bästa vaniljdofterna

Vaniljparfym

Sportigt fräsch – välj en frisk parfym

I doftfamiljen citrus och fräscha noter återfinns de marina dofterna som är tunna, lätta och som ofta drar åt både citrus och grönt gräs. Här påminns man om doftnoter som hav, vatten, tång, rentvättad tvätt, nyslaget gräs och frisk luft. Det är dofter som lämpar sig lika bra dagtid som kvällstid. Passar den sportiga som inte vill ha en alltför tung doft, utan som vill känna sig fräsch och signalera en medvetet aktiv livsstil genom hela dagen.

Sportig, fräsch och frisk- hitta din favorit

Shoppa parfym

Allt du vill veta om parfym

För att få din doft att hålla längre kan ett knep vara att smörja in din hud innan du applicerar din parfym, då är huden som mest mottaglig. För en extra effekt, använd en body lotion med samma doft.

Bra ställen att applicera din parfym

På insidan av dina handleder, vid ditt käkparti, i armbågsvecken och vid nyckelbenen är bra ställen att låta din doft få blomma ut. Nu finns det även en uppsjö hårparfymer, men för dig som vill intensifiera din parfym varje gång du vänder dig, spraya ett litet doftmoln och gå igenom så gör din doft sig påmind under hela dagen.

Vad är skillnaden på EdC, EdT och EdP?

Den stora skillnaden mellan EdP, EdT och EdC är hur mycket parfymolja de innehåller. Till exempel har EdP-parfymer en högre koncentration av parfymolja än en EdT eller EdC.
Läsa mer om de olika varianterna här ›

Hur länge håller en parfym?

Parfymer är väldigt känsliga för både starkt ljus, temperaturskillnader och fukt. Undvik även att ställa dem i direkt solljus, då oxiderar de och tappar snabbare sin doft. Förvara istället dina dofter på en sval och mörk plats, förslagsvis i klädkammaren, och gärna kvar i förpackningen. Dofter håller i genomsnitt så länge som den lilla ikonen visar på förpackningen.

Tipsa dina vänner!