Parfymguide till henne

Så hittar du rätt parfym för din personlighet

En parfym som kan dofta underbart på någon annan kan ha svårt att komma fram på din egen hud – och i vissa fall dofta helt annorlunda. Här är några guidelines på hur du kan sätta doft på din personlighet.

NordicFeel Lifestyle

Parfymguide till henne

Flickigt flirtig

Flickig, flirtig, fun och fearless – de blommiga doftnoterna, som också är de allra vanligaste, är de som bäst framhäver din egen fnittrigt flirtiga personlighet. Välj själv om du vill svepa förbi med en lätt doft av friska, fruktiga blommor eller om du vill lämna kvar en slöja av tyngre blomkaraktär.

Klassiska blomdofter

Chloé från Chloé har en feminin och chic ton av ros, fresia och liljekonvalj medan Chanels no 5 från Chanel är av tyngre blomkaraktär.

Populära blommiga dofter

Flowerbomb

Viktor & Rolf
Läs mer

Flora Gorgeous Gardenia

Gucci
Läs mer

Ma Vie

Hugo Boss
Läs mer

Mystisk sofistikerad

Är du ute efter en spännande och lite mörkare doft för att förtydliga din egen personlighet är det inom den träiga doftfamiljen du ska leta. Här bygger dofterna ofta på en mystisk underton av mer maskulin karaktär som bottnar i patchouli och sandelträ men där även noter av orientalisk-, chypre- och blomkaraktär skymtar fram.

Det är dofter som utstrålar en trendig, sofistikerad charm och som grundar sig i tyngre tränoter där även läder, jord, tobak och ceder kan gör sig påminda.

Klassiska trädofter

Prada från Prada är en träig orientalisk parfym som passar för dag- som kvällstid. Opium från Yves Saint Laurent lanserades 1977 och är perfekt för dig som vill ha en kryddigare, något tyngre parfym.

Mystiska och träiga favoriter

White Woods

Clean
Läs mer

SheWood

Dsquared2
Läs mer

Orange Woman

Hugo Boss
Läs mer

Förföriskt passionerad

Si, Dofterna, som likt namnet avslöjar härstammar från Orienten, förför med sina varmare doftnoter av mjuka kryddor, vanilj, kanel, ros och orkidé, och med olika tyngre träinslag.

Klassiska orientaliska dofter

Euphoria från Calvin Klein är en klassiker som förför med noter från granatäpple, svart orkidé och lotusblomma. Classique från Jean Paul Gaultier lanserades 1993 och har toner från mandarin, ros och mysk.

Populära dofter som förför

Giorgio Armani
Läs mer

Alien

Theirry Mugler
Läs mer

Black Opium

Yves Saint Laurent
Läs mer

Sportigt fräsch

I den lite nyare doftfamiljen ozon och fräscha noter återfinns de marina dofterna som är tunna, lätta och som ofta drar åt både citrus och grönt gräs. Här påminns man om doftnoter som hav, vatten, tång, rentvättad tvätt, nyslaget gräs och frisk luft. Det är dofter som lämpar sig lika bra dagstid som kvällstid.

Passar den sportiga som inte vill ha en alltför tung doft, utan som vill känna sig fräsch och signalera en medvetet aktiv livsstil genom hela dagen.

Klassiska fräscha dofter

CK One från Calvin Klein är en klassiskt fräsch parfym som passar utmärkt till vardags eller som en lättare kvällsdoft.

Fräscha dofter att prova

Cool Cotton

Clean
Läs mer

Light Blue

Dolce & Gabbana
Läs mer

Acqua di Gioia

Giorgio Armani
Läs mer

Så håller din doft längre

För att få din doft att hålla längre kan ett knep vara att smörja in din hud innan du applicerar din parfym, då är huden som mest mottaglig. För en extra effekt, använd en body lotion med samma doft.

Bra ställen att applicera din parfym

På insidan av dina handleder, vid ditt käkparti, i armbågsvecken och vid nyckelbenen är bra ställen att låta din doft få blomma ut. Nu finns det även en uppsjö hårparfymer, men för dig som vill intensifiera din parfym varje gång du vänder dig, spraya ett litet doftmoln och gå igenom så gör din doft sig påmind under hela dagen.

Tipsa dina vänner!