Ung kvinna, hudvårdsrutin, tvättar ansiktet

Så skapar du den ultimata hudvårdsrutinen

Bygg din hudvårdsrutin från grunden och få en hud som strålar av lyster. Jag guidar dig steg för steg och berättar vilka produkter du bör satsa på och varför.

Hudterapeut Maggi

Ung kvinna, hudvårdsrutin, tvättar ansiktet

Rengöring som rutin

Ingen rengöring – ingen rutin. Att rengöra huden ordentligt innan applicering av makeup och innan sömn är steget som friar eller fäller den perfekta huden. Slarva aldrig med att tvätta bort smuts och orenheter som täpper igen porerna och lockar fram finnarna på ett kick.

Rengöring hjälper också till att hålla huden återfuktad, jämn och balanserad. Inled med en skonsam och återfuktande ansiktstvätt och avsluta med ett ansiktsvatten som samlar upp den resterande smutsen.

Återfukta

För att bibehålla huden mjuk och smidig året om behövs en rejäl injektion av fukt. Satsa på en separat återfuktningskräm som appliceras efter tvätt eller investera i en fuktgivande BB eller CC Cream för en allt i ett-effekt.

Frossa i vitaminer

En ”extra allt-kur” får du genom att fylla på vitaminlagren lite extra. Applicera i form av serumansiktsolja, kur, eller serumkapslar under din dagkräm eller som kur över natten.

Skydda

Glöm inte att solens skadliga strålar träffar huden året om. Investera därför i en fuktkrämBB eller CC Cream som innehåller SPF.

Mina förslag

OptiLight Essential 6 Serum

Exuviance
Läs mer

CC Cream

Lumene
Läs mer

Pureness Refreshing Cleansing Water

Shiseido
Läs mer

Don't Miss a Spot Fresh Honey Cleansing Foam

Hey Honey
Läs mer

Advanced Night Repair Intensive Recovery Ampoules

Estée Lauder
Läs mer
Tipsa dina vänner!