Fet hudtyp

5 tips mot fet hy

Ser din hy emellanåt fet och blank ut? Vi har samlat ihop fem bra tips som gör att du får en flawless hud!

Nordicfeel Lifestyle

Fet hudtyp

1. Skapa en bra hudvårdsrutin

Ta dig tid att sköta om din hy varje dag och undvik att använda medicinska preparat. Skapa balans med återfuktande ansiktskräm så slutar huden överproducera fett. Att överdriva ansiktsrengöringen är inte bra eftersom detta ökar talgproduktionen i huden, morgon och kväll räcker.

2. Ät gott & rätt

Även om vissa påstår att det är en myt att huden påverkas av kosten så pågår det ständigt forskning kring detta. Ta det säkra före det osäkra och undvik fet mat. Att du dessutom mår bättre i hela kroppen och håller vikten får bli en bonus!

3. Fet hud är torr?

Många med fet och oljig hud gör misstaget att vårda ansiktet med uttorkande produkter, exempelvis starka tvålar och ansiktstvättar. I många fall är fet hud egentligen torr och huden reagerar på detta genom att producera stora mängder talg, fett.

Om du återfuktar huden med lämpliga hudvårdsprodukter kan detta minska talgproduktionen i huden, något som ger dig mindre oljig hy.

4. Dölj fet hy på skonsamt sätt

Även om du kan behöva särskilda hudvårdsprodukter för att verkligen bli av med din feta och oljiga hy, kan det vara skönt få snabba resultat ibland. Genom att satsa på makeup som inte är oljebaserad, kommer sminket hålla sig på plats hela dagen utan att bli glansigt eller ”rinna av”.

5. Tillgodose kroppens behov

Fet hud är faktiskt något som egentligen är bra eftersom oljorna i ansiktet skyddar huden och motverkar den från att åldras i förtid. Dock är det såklart inte roligt med alldeles för oljig hy. Fet hy kan vara ärftligt men det kan också orsakas av brist på vissa vitaminer.

Genom att äta mångsidigt och se till att du får i dig alla vitaminer, kan din feta hy försvinna. Viss forskning har visat att bristen på B-vitamin kan orsaka fet hy.

Tipsa dina vänner!