Presentguide: så väljer du rätt parfym för henne

Överraska henne med en ny parfym! Den lyxiga presenten som matchar en outfit eller skapar en helt ny signatur. Vi hjälper dig att hitta rätt noter för henne som fyller finsmakarens eller nybörjarens doftgarderob med nya favoriter.

Alexandra

Vilken doft är hon?

Vem är parfymen till? Den sportiga, sofistikerade eller klassikerälskande flickvännen? En bra utgångspunkt är att tänka i noter, där fräsch citrus, grape eller ungdomlig vanilj matchar en fartfylld karaktär, medan varma träslag och exklusiva blommor som jasmin, patchouli, pion och ros skapar ett mer sofistikerat djup. Eller satsa på en klassiker med tvåliga inslag och eviga noter som liljekonvalj, sandelträ, jasmin, bergamott och mysk.

Satsa på ett sammanhang

Oavsett vem presenten är till och hur pass välfylld parfymhyllan är kan du ytterligare ringa in en doft genom att välja ett sammanhang. Ska parfymen passa för  daten, kontoret, utekvällen eller som en lätt nyduschad signatur? På så sätt kan du lättare ringa in noter där de friskt, fräscha tenderar att passa dagtid, medan djupa och fylligt sensuella noter matchar kväll och fest.

Våga tänka nytt!

Köper du presenten till någon som har sina favoriter och tenderar att köpa samma doft om och om igen? Våga satsa på ett wild card som överraskar. Växla upp från en annars krispig garderob genom att slå in en doft med djupare och kryddigare ingredienser och ge bort.

Eller låt henne testa en ny transparent signatur som också går utmärkt att matcha in i en annars redan vågad doftsamling.

Tips på parfymer med frisk karaktär

 1. Boss Jour 30 ml

  Hugo Boss

  Perfekt om du gillar spännande dofter med mycket friskhet!

  505 kr Tillfälligt slut
 2. CK One 100 ml

  Calvin Klein

  Frisk doft med toner av citrus och papaya.

 3. Pour Femme 30 ml

  Lacoste

  Fräsch klassiker med jasmin, hibiscus och bulgarisk ros.

  559 kr Tillfälligt slut Flera varianter

Tips på sensuella och söta parfymer

 1. Decadence 30 ml

  Marc Jacobs

  Lyxig doft med italienska plommon, gyllene saffran och iris.

  769 kr Tillfälligt slut Flera varianter
 2. Boss The Scent For Her - Damparfym 30 ml

  Hugo Boss

  Sensuell karaktär av persika och söt honung.

 3. The Only One 30 ml

  Dolce & Gabbana

  En djup och orientalisk doft av viol och kaffe.

  549 kr Tillfälligt slut Flera varianter
Tipsa dina vänner!