Välj rätt parfym till henne

3 tips: välj rätt parfym för henne

Överraska henne med en ny parfym! Den lyxiga presenten som matchar en outfit eller skapar en helt ny signatur. Vi hjälper dig att hitta rätt noter för henne som fyller finsmakarens eller nybörjarens doftgarderob med nya favoriter.

Alexandra

Välj rätt parfym till henne

Vilken doft är hon?

Vem är parfymen till? Den sportiga, sofistikerade eller klassikerälskande flickvännen? En bra utgångspunkt är att tänka i noter, där fräsch citrus, grape eller ungdomlig vanilj matchar en fartfylld karaktär, medan varma träslag och exklusiva blommor som jasmin, patchouli, pion och ros skapar ett mer sofistikerat djup. Eller satsa på en klassiker med tvåliga inslag och eviga noter som liljekonvalj, sandelträ, jasmin, bergamott och mysk.

Satsa på ett sammanhang

Oavsett vem presenten är till och hur pass välfylld parfymhyllan är kan du ytterligare ringa in en doft genom att välja ett sammanhang. Ska parfymen passa för  daten, kontoret, utekvällen eller som en lätt nyduschad signatur? På så sätt kan du lättare ringa in noter där de friskt, fräscha tenderar att passa dagtid, medan djupa och fylligt sensuella noter matchar kväll och fest.

Våga tänka nytt!

Köper du presenten till någon som har sina favoriter och tenderar att köpa samma doft om och om igen? Våga satsa på ett wild card som överraskar. Växla upp från en annars krispig garderob genom att slå in en doft med djupare och kryddigare ingredienser och ge bort. Eller låt henne testa en ny transparent signatur som också går utmärkt att matcha in i en annars redan vågad doftsamling.

Här hittar du alla damparfymer

Läs också
Topplista damparfymer
10 magiska hårtips för ett vackert svall
5 sminkknep som gör dig redo för fest

Tips på parfymer med frisk karaktär

Clean Fresh Laundry

Clean

Perfekt för personen som gillar dofter av nytvättat!

Läs mer

CK All

Calvin Klein

Frisk doft med toner av citrus, trä och amber.

Läs mer

Green Tea

Elizabeth Arden

Fräsch klassiker med rabarber, citron och apelsinskal.

Läs mer

Tips på sensuella och söta parfymer

Scandal

Jean Paul Gaultier

Söt och kaxig doft med patchouli och blodapelsin.

Läs mer

Boss The Scent For Her

Hugo Boss

Sensuell karaktär av persika och söt honung.

Läs mer

Ari by Ariana Grande

Ariana Grande

Ungdomlig och chick doft med rosa grapefrukt.

Läs mer
Tipsa dina vänner!