Ögonfransböjare misstag

5 misstag vi gör när vi böjer ögonfransarna (som kan förstöra dem!)

Att böja ögonfransarna kan ge fantastiska resultat... men det kan också resultera i färre fransar om du gör fel. Här listar vi 5 vanliga misstag och hur du lätt får böjda fransar som håller hela dagen!

Anna-Sara

Ögonfransböjare misstag

Misstag vid ögonfransböjning

Du böjer bara på ett ställe

Många gör felet att man bara böjer längst in vid fransarna när man använder en ögonfransböjare. Det blir som ett väck på fransarna och mascara kan lätt tynga ner dem igen. Böj längst med hela fransen, kanske 10-15 ställen för att få upp hela fransen och en pigg blick. Och det håller bättre!

Du byter inte silikonkudde

Silikonkudden är där för att skydda dina fransar och om den är sliten eller trillar av ökar det riskerna rejält för att du skadar dina fransar. Och japp, i allra värsta fall kan de gå av.

Du använder en vanlig mascara

En vattenfast mascara får faktiskt böjen att hålla betydligt längre än en vanlig mascara. Om du inte är förtjust i vattenfast mascara eller inte vill byta ut din favorit kan du ta ett tunt lager vattenfast mascara först och sen ha din vanliga ovanpå.

Du rengör inte ögonfransböjaren

Allt som har med ögon att göra bör rengöras eller bytas ut (du byter väl mascara var tredje månad?). Ofta. Det blir lätt en bakteriebomb. Att rengöra den kommer också få den att hålla längre!

Du böjer dem med mascara på

Jag hoppas att det här är en grej ingen gör längre. Men att böja fransarna när du precis satt på mascara kan göra att de fastnar (mascaran är klibbig) och att de dras av. Och har mascaran torkat är de hårda vilket också kan leda till att de går av när du böjer dem.

Läs också: Bäst i test: ögonfransböjare
Topplista mascara

Tre grymma ögonfransböjare

  1. Eyelash Curler

    Shiseido
  2. Rose Gold Classic Curler 1 pcs

    Tweezerman
  3. Eyes Wide Open Eyelash Curler

    LH cosmetics
Tipsa dina vänner!