Sminkhacks

3 sminkhacks du önskar att du visste tidigare

Här visar jag tre enkla sminkstips som gör dig till ett fullfjädrat beauty-proffs!

Alexandra

Sminkhacks

Ögonskugga på kredit

För att få till den perfekta formen på din målade eyeliner, utgå från ögats nedre linje och måla i riktning mot ögonbrynets slut. Visst är det svårt att få en rak linje, men ett tips är att använda ett kreditkort som linjal. Måla din eyeliner längs med kreditkortet. Det går även att använda en tejpbit, men har du känslig hy kan tejpen skapa irritation.

Du kan också använda ditt kreditkort när du applicerar ögonskugga. Håll kortet i samma vinkel, längs med din målade linje, för att skapa en gräns för skuggan. Kreditkortet fungerar både som mall och som skydd mot fällande ögonskuggsrester. När du är klar med bägge ögonen kommer du se hur lika och jämna du har lyckats få dem – den perfekta förföriska, cat eye-looken!

Spegel, spegel på….

Har du problem med att fästa dina lösögonfransar? Här kommer ett superenkelt tips längs vägen.

Placera en spegel på ett bord och titta ner i spegeln. Detta ger dig bättre överblick över ögonlocket och fransraden, vilket gör det lättare att placera dina fransar i önskad position. Använd samma knep för att applicera annan ögonmakeup, som eyeliner och ögonskugga. Att titta ner i en spegel gör det inte bara lättare att få makeupen jämn, det förhindrar även att ögonskugga som fäller lägger sig som mörka ringar under ögat.

  1. Studio Effects Wispies

    Ardell

Fylliga fransar

Pricka med din eyeliner, kajal eller din svarta ögonskugga mellan dina fransar, längst ner i fransroten, och sudda med en mjuk pensel för att få det jämnt. En fransmarkering skapar en illusion som definierar ögonen och gör att fransarna ser tjockare ut.

För dig som har små ögon, måla inte hela vägen in till ögonvrån mot näsbenet, utan sluta istället vid mitten av ögat. Om du fokuserar på den yttre halvan av ögat kommer det att se ut som om ögonen sitter bredare isär och är större, vilket ger ett yngre utseende.

  1. Kohl Pencil

    Max Factor
  2. That's The Point Eyeliner 2 ml

    NYX Professional Makeup
Tipsa dina vänner!