Lockigt hår, afro, hårvårdsguide

Drömprodukterna för din hårtyp

Så många hårtyper och ännu fler regler. Tunt, lockigt, färgat eller frissigt? Vi ger dig snabbguiden som reder ut vad just ditt hår behöver och matchar rätt produkter med önskad effekt.

Nordicfeel Lifestyle

Lockigt hår, afro, hårvårdsguide

Curl Control

Utnyttja dina lockar till max genom att investera i produkter som definierar och tämjer håret. Att ha naturliga rörelser i håret är ett fantastiskt utgångsläge för styling. Satsa på ett fuktgivande schampo och balsam som skapar glans och minskar frissigheten och bjud håret på en extra fuktinjektion med en inpackning eller en leave in full av vitaminer och vårdande ämnen.

Styla dina lockar med hjälp av lätta och mjuka produkter som lyfter och definierar. Applicera ett par droppar hårolja i handflatorna och dra fingrarna försiktigt genom längderna för extra glans. Har du tjockare hår och lockar som kräver lite extra för att hålla kvällen igenom? Använd en hårspray med styrka lätt till medium, överdosera inte och spraya alltid på ca 20 cm avstånd.

Läs också 3 tips mot frissigt hår.

Tips på produkter för lockigt hår

Discipline Shampoo

Kérastase

Mjukgörande schampo.

Läs mer

Healing Keratin Oil

Lanza

Fuktgivande hårolja.

Läs mer

Green Tea And Calendula

John Masters Orrganics

Leave-In Spray Conditioner

Läs mer

True Colour

Ett av de mest effektiva stylinggreppen är en snygg och välvårdad färg. Men det sliter på håret att fira jul som brunett, skåla in nyår som blondin och möta våren i koppar. Vårda ditt hår med ett färg och fuktbevarande schampo och balsam och njut av färgen extra länge genom en boostande färginpackning.

Låt färgen lyfta lite extra med hjälp av en glansspray som skapar en fin lyster och lekfulla effekter.

Läs också Så får du färgen att hålla maximalt.

Tips på produkter för färgat hår

Reflection

Kérastase

Schampo för färgar hår.

Läs mer

Nutri Color Creme

Revlon

Inpackningar för olika hårfärger.

Läs mer

Elixir Ultime

Kérastase

Serum för färgat hår.

Läs mer

Fine Art

Tunt fint hår med ständig craving efter mer volym. Som tur är finns produkterna som räddar alla som inte föddes med ett fylligt svall. En förebyggande åtgärd för att ta väl hand om ditt tunna hår är att låta det vila extra från snoddar och ständig användning av värmeverktyg. I duschen trivs det tunna fina håret extra med ett volymgivande schampo och balsam.

Undvik spray och andra produkter som tynger ned håret. För en extra volymboost och snygg textur kan du trolla med hjälp av ett torrschampo, som förutom att fräscha upp håret också bygger en fantastisk volym och härlig stadga.

Här hittar du alla hårvårdsprodukter.

Läs också Hårbattle – så slipper du tre vanliga dilemman.

Tips på produkter för fint hår

Pure Volume Shampoo

Maria Nila

Volymgivande schampo.

Läs mer

Volume Spray

Maria Nila

Hårspray som ger volym.

Läs mer

Dryclean Dry Shampoo

Lernberger Stafsing

Torrschampo.

Läs mer
Tipsa dina vänner!