Hårvård 101 – allt du borde göra i 6 enkla steg

Har du aldrig riktigt brytt dig om att gräva ner dig i djupet av hårvård? Då passar vår mini-kurs perfekt! Sex enkla do's and don'ts som du faktiskt lätt kommer kunna följa!

Anna-Sara

Do's

Använd produkter som är anpassade för ditt hår

Är ditt hår färgat så använd produkter för färgat hår. Har du lockigt hår så använd produkter för lockigt. Det ska inte underskattas att välja produkter som verkligen passar dig. Det kommer hjälpa dig att få ditt hår att vara så fint det kan vara!

Läs mer om olika hårtyper och produkter här.

Använd inpackningen innan balsamet

Vill du verkligen få ut så mycket du kan av din inpackning ska du använda den efter schampot men före balsamet eftersom schampot öppnar upp hårstrået och balsamet ”stänger” det. Använder du balsam före lägger det sig bara på ytan och verkar inte lika mycket.

Skydda ditt hår från solen

Sol sliter på ditt hår. Och att applicera SPF i ditt hår innebär inte att du ska smeta på solkräm. Det finns anpassad spray för håret som innehåller SPF. Använd annars hatt eller keps när du är i solen för att skydda hår och hårbotten.

Don'ts

Tvätta inte håret varje dag

Att tvätta håret varje dag gör att de naturliga oljorna sköljs bort vilket gör det torrare – och därmed mer slitet.  Det gör det dessutom mindre glansigt. Och så vill vi ju inte ha det. Dessutom kan din hårbotten bli ännu fetare om du tvättar det varje dag eftersom det blir torrare vilket leder till att hårbotten börjar producera mer fett. Använd istället torrschampo mellan tvättarna.

Borsta inte blött hår

Håret går av lättare om du borstar det när det är blött så försök borsta det innan hårtvätten. Vill du ändå reda ut håret när det är blött så gör det med en bredkammad kam eller i duschen med balsam i. Det minskar slitaget!

Häll schampo i hela håret

Det är hårbotten som behöver bli ren! Längderna klarar sig ofta från smuts och fett. Och ja, för mycket schampo kan faktiskt slita på håret. Massera in schampo i hårbotten och använd sedan skummet som blir över i längderna eller låt det bara vara. Längderna får nämligen schampo i sig när du sköljer ur schampot och ofta räcker det.

Läs mer: 3 steg till ett långt och glansigt hår
Guide: Matcha parfym med personlighet
10 saker du inte visste om ditt hår

All Soft Heavy Cream

Redken

Hårinpackning som ger glans, återfuktar och verkar mjukgörande

Läs mer

Dry Shampoo

Toni&Guy

Använd torrschampo mellan tvättarna

Läs mer

Detangling Comb

GHD

Perfekt att reda ut håret med (om du måste göra det blött!)

Läs mer
Tipsa dina vänner!