3 vanliga hårproblem och hur du löser dem

Hårbattle – så slipper du tre vanliga dilemman

Kriga rätt mot dina hårfiender och njut av ett fräscht hår hela vägen fram till nästa tvätt. Vi ger dig rutinerna och produkterna som hjälper dig att säga hej då till några av våra vanligaste hårdilemman.

Nordicfeel Lifestyle

3 vanliga hårproblem och hur du löser dem

Fet hårbotten

Att tvätta håret för ofta torkar ut din hårbotten och leder snart till en ond cirkel som lurar talgkörteln att producera fett i en allt snabbare takt. Låt håret vila från tvätt med någon dags mellanrum och förvånas över hur snabbt håret hittar tillbaka till sin gamla balans. Att tvätta håret i för varmt vatten, tillsammans med användande av fön och värmeverktyg är också två bovar som triggar igång produktionen hos en redan fet hårbotten.

Använd ett milt schampo och balsam eller produkter för fet hårbotten, undvik feta håroljor och hårvaxer och håll ut några dagar extra till nästa tvätt med hjälp av ett torrschampo.

Tips på produkter

XL Concept Volume Shampoo

Grazette of Sweden
Läs mer

Back To Balance Shampoo

LCC
Läs mer

Dry Shampoo

Maria Nila
Läs mer

Torra toppar

Hårkvalitet och rutiner är två bakomliggande orsaker till hår-battle nummer två och för dig som bleker håret är det extra viktigt att mata svallet med fukt. Satsa på ett återfuktande schampo och balsam med smooting-effekt som mjukar upp och tämjer håret.

Låt värmeverktygen ligga emellanåt och skäm bort ditt hår en gång i veckan med en vitamincooktail i form av en vårdande inpackning.

Tips på produkter

All Soft Set

Redken
Läs mer

Elixir Ultime

Kérastase
Läs mer

Discipline

Kérastase
Läs mer

Hårschema

Skapa en strategi för hur du tar hand om ditt hår från tvätt till tvätt. Utnyttja de olika utgångslägen som håret får från nytvättat till dagen innan nästa schamponering. Inled veckan med blanka, fönade längder eller lockar som lämpar sig bäst för ett nytvättat hår.

Applicera en glansspray eller droppa ett par droppar hårolja i handflatorna och dra fingrarna genom håret om morgonen för en blank finish. Från dag tre är håret mer lättämjt och perfekt för styling i knut eller som hårtail. Skapa extra volym och textur med hjälp av ett torrschampo eller en volymgivande spray.

Här hittar du alla hårvårdsprodukter.

Läs också Bäst  i test: torrschampo.

Tips på produkter

Healing Strength

Lanza
Läs mer

Form

Sebastian
Läs mer

Dryclean Dry Shampoo

Lernberger Stafsing
Läs mer
Tipsa dina vänner!