Acne tips

Acne – do’s and dont’s

Vad är rätt och vad är fel när det kommer till acne? Här är 7 praktiska tips som du önskar att du alltid hade vetat om.

Alexandra

Acne tips

Pilla inte

Pilla INTE med händerna i ansiktet. Dina händer är fulla av bakterier och förutom när du tvättar och rengör ansiktet, så har händerna inget där att göra.

Rengör med händerna

Men rengör däremot gärna ansiktet med händerna eftersom det är det mest skonsammaste sättet. Använder du en tvättlapp i frotté eller liknande kan det leda till att acnesår brister vilket kan förvärra din acne och orsaka ärrbildning.

Välj rätt rengöringsprodukter

Välj en rengöringscreme speciellt framtagen för acnehy. Dessa produkter innehåller ofta salicylsyra eller bensoylperoxid som tar bort döda hudceller och öppnar upp igentäppta porer samtidigt som de har en antiinflammatorisk effekt.

Välj rätt fuktcreme

Om din hy är i behov av fukt, använd en fuktcreme som är skonsam mot din hy. Gärna parfymfri och utan konserveringsmedel.

Använd bra smink

Tänk på att vara sparsam med vanligt smink eftersom det lätt täpper igen dina porer. Testa gärna mineralmakeup och smink som innehåller zinkoxid eller kiseloxid.

Undvik stark sol!

När du använder produkter som exempelvis innehåller salicylsyra blir huden tunnare och mer känslig för sol. Även när du smörjer in ansiktet med feta SPF-produkter, som täpper igen porerna, är det lätt att din acne ökar. Bästa rådet är att hålla dig i skuggan och vara ytterst sparsam med solandet.

Ha tålamod

Det viktigaste att tänka på är att behandling av acne tar lång tid. Ha tålamod och ge inte upp dina nya rutiner även om du inte ser resultat direkt.

OBS! För dig med svårare acnebesvär – uppsök alltid en hudläkare för personlig rådgivning.

Tips på produkter

 1. Beauty Starter Set Clearing

  Maria Åkerberg

  Innehåller allt du behöver för din dagliga hudvårdsrutin.

  549 kr Tillfälligt slut
 2. Clearing Skin Wash 250 ml

  Dermalogica

  En rengöringsgel för fet hy och acne.

 3. Serum Clearing 30 ml

  Maria Åkerberg

  Fuktgivande serum för behandling av acne.

Tipsa dina vänner!