Ansiktsbehandling hemma

Ansiktsbehandling hemma – 5 tips för finare hy

En daglig hudvårdsrutin är grunden för fin och välmående hy. Men ibland behöver huden det där lilla extra. Vi tipsar om hur du gör en ansiktsbehandling som på salong – hemma.

Nordicfeel Lifestyle

Ansiktsbehandling hemmaIBL

Ansiktsrengöring

Välj en ansiktsrengöring som passar din hudtyp. Rengör alltid ansiktet två gånger. Avsluta med ett ansiktsvatten.

Fet hy: Satsa på en rengöringsgel som rengör utan att torka ut. Tänk på att fet hy också behöver fukt. Här hittar du alla produkter för fet hy.

Torr hy: Använd en rikligt återfuktande ansiktsrengöring som en rengöringscreme eller rengöringsolja. Här hittar du produkterna för torr hud.

Exfoliering

Det finns två grupper av peelingar beroende på vilket resultat du är ute efter.

Mekanisk peeling: Innehåller korn som skrubbar bort döda hudceller och ökar blodcirkulationen. Passar normal hud.

Kemisk peeling: Innehåller olika syror, oftast fruktsyror, som löser upp döda hudceller så att huden kan förnya sig. Bra som anti age eller för problemhy.

Ansiktsmassage

Börja nedifrån och arbeta dig uppåt. Massera in en återfuktande ansiktscreme i små cirkulerande rörelser medurs. Var varsam runt ögonen där huden är extra känslig.

Ansiktsmask

Lägg en ansiktsmask direkt ovanpå ansiktscremen som du precis har masserat in. Välj en ansiktsmask efter vilket resultat du är ute efter.

Vill du till exempel att den ska vara återfuktande, djuprengörande eller lystergivande? Låt ansiktsmasken sitta så länge som det står på förpackningen. Tvätta bort med ljummet, och inte för varmt vatten

Serum och ansiktscreme

Applicera ett serum och avsluta med en dag- eller nattcreme beroende vilken tid på dygnet det är. Till sist, lägg en ögoncreme runt ögonen.

Tips på produkter:

Pore Reform

Murad

Peeling som passar fet och blandhy.

Läs mer

Purifying Clay Masque

Exuviance

DJuprengörande behandlingsmask för ansiktet.

Läs mer
Tipsa dina vänner!