Detox hår schampo

Därför ska du detoxa ditt hår

Det är inte bara ditt ansikte och kropp som behöver en rejäl grovstädning – även ditt hår är i behov av en djuprengörande detox då och då. Vi svarar på de vanligaste frågorna!

Alexandra

Detox hår schampo

Varför ska jag detoxa håret?

Använder du mycket spray, mousse, vax, leave in-balsam eller olika håroljor? Då är en detox av håret välbehövligt. Att detoxa håret betyder att du rengör det på djupet från hårvårds- och stylingprodukter, smuts, avgaser, klor, kemikalier och andra yttre påfrestningar som är svåra att helt få bort med ett vanligt schampo. Har du fett hår och hårbotten och dessutom tränar ofta så mår ditt hår extra bra av en detox.

Varför är en detox bra för mitt hår?

En detoxkur, exempelvis då du använder ett detoxschampo två-tre dagar i rad, eller en detoxbehandling, där du använder ett djuprengörande schampo en gång i veckan, gör susen för ett utsatt hår. Ett trist och glanslöst hår mår helt enkelt toppen av en djuprengörande detoxkur för att få nytt liv – från grunden.

När passar det bäst med en detox?

En detox är extra bra för ditt hår innan du ska färga det eller göra en återfuktande inpackning, hemma eller på salong. När håret är helt rent, och har blivit av med sin hinna av smuts eller produktrester, så är det som mest mottagligt – och resultatet av din färgning eller inpackning blir då som allra bäst.

Hur gör jag?

Gör det enkelt för dig och satsa på ett riktigt bra detoxschampo. Flera märken rekommenderar att du ska upprepa schamponeringsproceduren och låta ditt schampo få verka under en minut innan du sköljer. Känslan efteråt kan kännas strävt men håret är 100% rengjort.

Läs också
3 tips mot frissigt hår
10 tips på hur du får ett långt och friskt hår

Tips på detox-schampo:

 1. Specifique 250 ml

  Kérastase

  Hårbotten rengörs medan fuktgivande egenskaper lämnar den lugnande och återfuktad.

 2. Amino-Mint 300 ml

  Redken

  Formeln med mynta och aminosyrakomplex hjälper till att rengöra fet hårbotten och återfukta hårets längder.

 3. PEPTIDE PREP 250 ml

  K18

  Ger näring åt håret och scalpen samtidigt som det tar bort produktrester och orenheter för en rent, frisk hår.

 4. Purifying Cleanse 350 ml

  Maria Nila

  Djuprengörande schampo som kompletterar din hårrutin och skapar den ultimata grunden för behandlingar och styling.

Tipsa dina vänner!