Detox hår schampo

Därför ska du detoxa ditt hår

Det är inte bara ditt ansikte och kropp som behöver en rejäl grovstädning – även ditt hår är i behov av en djuprengörande detox då och då. Vi svarar på de vanligaste frågorna!

Alexandra

Detox hår schampo

Varför ska jag detoxa håret?

Använder du mycket spray, mousse, vax, leave in-balsam eller olika håroljor? Då är en detox av håret välbehövligt. Att detoxa håret betyder att du rengör det på djupet från hårvårds- och stylingprodukter, smuts, avgaser, klor, kemikalier och andra yttre påfrestningar som är svåra att helt få bort med ett vanligt schampo. Har du fett hår och hårbotten och dessutom tränar ofta så mår ditt hår extra bra av en detox.

Varför är en detox bra för mitt hår?

En detoxkur, exempelvis då du använder ett detoxschampo två-tre dagar i rad, eller en detoxbehandling, där du använder ett djuprengörande schampo en gång i veckan, gör susen för ett utsatt hår. Ett trist och glanslöst hår mår helt enkelt toppen av en djuprengörande detoxkur för att få nytt liv – från grunden.

När passar det bäst med en detox?

En detox är extra bra för ditt hår innan du ska färga det eller göra en återfuktande inpackning, hemma eller på salong. När håret är helt rent, och har blivit av med sin hinna av smuts eller produktrester, så är det som mest mottagligt – och resultatet av din färgning eller inpackning blir då som allra bäst.

Hur gör jag?

Gör det enkelt för dig och satsa på ett riktigt bra detoxschampo. Flera märken rekommenderar att du ska upprepa schamponeringsproceduren och låta ditt schampo få verka under en minut innan du sköljer. Känslan efteråt kan kännas strävt men håret är 100% rengjort.

Läs också
3 tips mot frissigt hår
10 tips på hur du får ett långt och friskt hår

Tips på detox-schampo:

 1. Scalp Detox 150 ml

  Bumble & Bumble

  Detox/rengöring för hårbotten. Skum för att avlägsna orenheter och produktrester.

  419 kr Tillfälligt slut
 2. Bonacure Scalp Genesis 200 ml

  Schwarzkopf Professional

  Ett djuprengörande schampo för normal till fet hårbotten.

 3. Sunday Shampoo 250 ml

  Bumble & Bumble

  Används en gång i veckan för att befria håret från produktrester, vattenmineraler och föroreningar.

  335 kr Tillfälligt slut
Tipsa dina vänner!