Sminktips fest

5 sminkknep som gör dig redo för nyår

Bli snyggast på nyårsfesten genom små trick som gör mycket. Skapa underverk med produkterna du redan har i din sminkväska och trolla fram en festlook på sekunder.

Alexandra

Sminktips fest

Förläng med fransar

Lyft din festlook med ett par lyxiga fransar. Sätt en hel rad för ett extra dramatiskt öga eller enstaka fransar för en lätt markering. här hittar du alla lösfransar.

Tips: Har du problem med att applicera rätt mängd lim? Tryck ut limmet på en hårnål och använd denna för att dutta en perfekt mängd lim på fransarna.

Minilyft med concealer

Stanna inte vid den klassiska täckningen av det mörka partiet under ögat. Applicera istället din concealer i en V-formation från ögats undre kant, in mot näsroten och fallandes nedåt i formationen av ett v. Detta skapar ett snabblyft och ett piggare uttryck.

Länge leve kokosoljan

En av skafferiets mirakelprodukter är den kallpressade kokosoljan och användningsområdena är många. Visste du att kokosoljan har antiinflammatoriska effekter och fungerar perfekt som serum nattetid för att läka en röd och irriterad hud?

Du kan också doppa fingertopparna lätt i oljan och applicera som serum på hårlängderna. Och sist men inte minst! Ta en tesked av kokosoljan och skölj runt i munnen i tio minuter. Upprepa kuren under ett par dagar och se effekten av en skonsam och effektiv tandblekning.

Välj fokus!

Perfekt för dig som vill bli fin fort är att välja ett område och gå all in. Satsa på ett par ”kick ass” röda läppar till ett par naturligare ögon. Eller måla en dramatisk eyeliner som du matchar med ett par naturligare läppar. En perfekt och snabb lösning när behöver fixa partylooken på minuter.

Magiska puder

Använd ditt puder för att trolla fram det där lilla extra. Applicera på dina fransar innan lägger på mascaran och skapa extra volym eller dutta en liten mängd puder på läpparnas mitt samt i amorbågen för ett extra fyllig plut.

Här hittar du allt smink.

Läs också
Hitta rätt mascara för dig
3 steg: ombréläppar och stilren eyeliner

Tipsa dina vänner!