Höstens trender i parfymväg för män

Vi tog ett snack med parfymexperten Alexander Catalan för att ta reda på vad som egentligen gäller för herrparfymer i höst. Vilka är de trendigaste dofterna och vilka parfymer är extra heta?

Anna-Sara

Alexander Catalan har skrivit för King Magazine och har jobbat som doftexpert på Nordiska kompaniet. Just nu frilansar han som skönhetsexpert och senare i höst släpper han en bok som ska fungera som en skönhetsguide för män.

Finns det några noter som är extra trendiga i år?

Det finns alltid noter som dominerar. Läder och oud samt tonkaböna hittar man i många dofter.

Vilken är den största dofttrenden?

I år har vi tagit ett stort steg inom doft. I höst/vinter ska man tänka på att inte dofta som alla andra. Vi ser att trenden är att man gärna mixar dofter. Man tar sin favorit och mixar med någon annan som man tycker om. För vem vill dofta som alla andra gör? Doft är personligt och doften man väljer att bära kan hjälpa dig att framstå på sättet som du önskar. Genom att mixa dofter skapar du något som bara du kommer att ha. Tillsammans med ditt pH-värde på huden blir denna blandning unik. Våga testa dig fram!

Läs mer om doftlayering här.

Hur ser framtiden ut?

De absolut största doftnyheterna för säsongen är dock ekologiska dofter – många i dag vill veta vad de applicerar på huden. Där tror jag att många av de stora och ansedda parfymvarumärkena kommer att behöva hänga med i svängarna och lansera ekoparfymer för att möta marknadens efterfrågan.

Ska man anpassa parfym efter årstid?

Jag tycker absolut man ska anpassa doft efter årstid men det betyder inte att sommardoften behöver vila. Använd den ihop med en tyngre doft. Men en tyngre doft gör sig bättre på kvällen än vad en lätt doft gör som kan bli flyktig.  En doft får en att känna sig självsäker och trygg, vilket gör att man oftast vänder sig till samma doft. Personligen tycker jag inte att det är något fel med det, tvärtom. Genom att ha samma doft året om myntar man en signaturdoft – en doft som man blir ihågkommen via.

Läs också: Välj rätt parfym efter personlighet och tillfälle
Topplista herrdeodoranter
3 produkter mot torr och öm hud efter rakning

Alexander rekommenderar:

Mr. Burberry

Burberry

Till den trendiga

Läs mer

Luna Rossa Eau Sport

Prada

Till den fräscha

Läs mer
Tipsa dina vänner!