Skönhetssnack med Kevin Olsson

Kevin Olsson tog sig till topp 12 i Idol 2017 och förutom att han är grym på att sjunga är han också en skönhetsjunkie. Och ja! Vi tog reda på hemligheten med hans highlighter som alltid lyckas vara on point.

Anna-Sara

Hur ser din everyday look ut?

Ganska mycket bryn, och sen samma procedur med att ta bort imperfections. Lite glow på det och jag kör lite fransböjning ibland för att balansera ut highlightern så man inte ser helt crazy ut. Ganska minimalt ändå så man ser presentable ut i dagens samhälle.

När och hur växte skönhetsintresset fram?

Det började i tonåren när man fick finnar och då började jag där med att försöka dölja dem och sen har det utvecklats därifrån. Jag fick upp bilder på tjejer som sminkar sig och då gjorde hon mycket mer än vad jag gjorde och då testade jag det också. Där någonstans började det.

Vilket är ditt bästa makeup-knep?

Täcka en finne, det känns som att folk är jättedåliga på att göra det. Kötta på concealer och dra ut det i kanten så du har kvar täckningen. Och se till att blanda olika färger så man får rätt färg. Speciellt till vardags när man kanske inte har foundation, det blir lätt att man får en gul prick i pannan om man inte har exakt rätt färg. Använd en liten borste, den minsta du har så att du kan vara så detaljerad som möjligt!

Och det alla vill veta… Hur gör du med din highlighter?

Jag använder en flytande så det inte ser så pudrigt ut, men det är lite svårare och man får jobba lite mer för att det ska se bra ut! När det ska vara lite crazy kör jag dubbelt, med en highlighter i puderform över den flytande. Till vardags blir det mer enkelt.

Hur skulle du beskriva din personliga stil?

Jag tycker att det är kul, jag har klädkod på jobbet så det blir på helger och så blir det lite extra när jag väl kan, då passar jag på på ett annat sätt. Det blir roligare när det blir lite dynamik i det. Det är ändå ganska polerat, ganska simpelt. Jag har haft en period när jag kört kostymbyxor till allt men med en rolig sko. Inte all over the place men ganska stilrent. Det varierar såklart. Ibland har jag skinnjacka, min kära päls eller en vanlig tråkig kontorsrock.

Vad känner du dig mest bekväm i?

Egentligen så tror jag att jag känner mig bäst bekväm i helsvart för då vet man att det ser bra ut. Det brukar jag köra på och jobba mer med textur än färg. Jag är inte ett jättstort fan av färg!

Använder du mycket hudvård?

Nej… Jag återfuktar med en vanlig dagkräm, vilken som helst egentligen. Jag blir lite oljig ibland och då mattar jag bara ner det med en vanlig pappersservett.

Läs också: Slipp torra läppar – vi har knepen!
Så maximerar du din concealer
Allt du behöver veta om doftlayering

Kevins parfymfavoriter

Invictus

Paco Rabanne
Läs mer

Chrome

Azzaro
Läs mer
Tipsa dina vänner!