Foundation

Så lyckas du med din foundation!

Perfekt hy? Vissa är födda med det, många inte. Men visst finns det sätt att fuska sig till den där perfekta ytan. Här är sex knep som gör att du inte kan misslyckas med din foundation.

Alexandra

Foundation

Så gör du steg för steg:

Preppa

Se till att din hud är helt ren innan du börjar. Även om du inte har haft smink på dig så tvätta ansiktet noggrant med en cleanser anpassad för just din hudtyp och avsluta med ett ansiktsvatten.

Återfukta

När huden är helt ren applicerar du en återfuktande ansiktscreme. Låt cremen sjunka in ordentligt, cirka fem minuter, innan du lägger på din foundation

Rätt ljus

Badrum har tyvärr inte alltid det bästa ljuset eftersom de oftast saknar fönster. Hitta istället en plats med bra ljus, helst dagsljus, där du får bäst koll på din makeup.

Rätt färg

Investera i två olika nyanser av din favoritfoundation. En lite mörkare än din hudton och en något ljusare. Blanda sedan till rätt nyans beroende på årstid och din nuvarande ansiktsfärg.

Testa dig fram på din käklinje. När du inte kan se din foundation så har du kommit så nära din egen hudton som det går.

Applicera rätt

Grunda med en primer som får din foundation att hålla hela dagen. Välj en variant som antingen ger ett matt resultat eller en som ger din hud lyster!

Börja applicera din foundation i mitten av ansiktet och arbeta sedan utåt och nedåt – och jobba i samma riktning som dina ansiktshår. De kanske inte syns, men de finns där, och applicerar du medhårs ser porerna mindre ut och huden slätare.

Avsluta

Om du föredrar en matt känsla kan du avsluta med att applicera puder över din foundation. Annars går det även bra att endast använda setting spray som gör att ditt smink håller hela dagen och natten!

Populära primers

 1. First Base Makeup Primer Spray 60 ml

  NYX Professional Makeup

  Sprayen ger huden ett fräscht utseende samtidigt som den håller makeupen på plats.

  129 kr Tillfälligt slut
 2. Studio Perfect Photo-Loving Primer 30 ml

  NYX Professional Makeup

  En primer som neutraliserar rodnad.

  149 kr Tillfälligt slut Flera varianter

Populära puder och Setting sprays

 1. High Definition Studio Photogenic 6 g

  NYX Professional Makeup

  Du kan antingen applicera pudret efter din foundation för att hålla makeupen på plats, eller ensamt på din hy för en jämnare och snyggare look.

 2. NOFILTER Finishing Powder 9 g

  NYX Professional Makeup

  Ger en felfri, mjuk och smickrande finish.

  149 kr Tillfälligt slut Flera varianter
 3. Makeup Setting Spray 60 ml

  NYX Professional Makeup

  Den långvariga formulan ger en snygg, fräsch look som håller hela dagen.

Tipsa dina vänner!