Ung Kvinna, Pormaskar, Finnar, Klämmer finne

Vinn kriget mot dina pormaskar

När målbilden säger en felfri och strålande hy men spegeln säger något annat. Jag hjälper dig i kampen mot pormaskarna genom att presentera några av de vanligaste orsakerna och hur du blir av med problemen.

Hudterapeut Maggi

Ung Kvinna, Pormaskar, Finnar, Klämmer finne

Vad är en pormask och varför envisas de med att dyka upp?

Pormaskar drabbar de flesta och beror på en obalans i talgproduktionen. Talget har till uppgift att skydda huden men vid en överproduktion täpper det istället igen poren och pormaskar uppstår.

En vanlig reaktion är att klämma pormasken, men om du klämmer fel kan poren istället bli inflammerad och en finne bildas.

Lösningar:

Rengör

Vilken hud vi får har oftast med gener att göra men mycket går att påverka genom att se över sin livsstil där en ordentlig rengöringsrutin är A och O.

Undvik att sova med smink och se upp för fällor som svettiga hårband eller kepsar i samband med träning. Du kan också ge huden en naturlig cleanse genom att dricka rikligt med vatten dagligen.

Leta efter BHA

För problemhuden kan specialanpassade produkter vara en bra investering med en ordentlig rengöringskräm och ett ansiktsvatten som bas.

Har man stora problem kan det vara bra ett komplettera med produkter innehållandes BHA-syra som exfolierar hudytan och löser upp talget i porerna. BHA-syran har även antiinflammatoriska egenskaper.

Glöm inte att återfukta

Glöm inte att använda rikligt med återfuktande creme och creme med SPF på hud som har behandlats med syrabaserade produkter.

Läs mer: 4 Tips mot acne

Här kan du hitta alla produkter mot pormaskar och finnar.

Mina rekommendationer:

Age Reform AHA/BHA Exfoliationg Cleanser

Murad
Läs mer

Instant Smooth Perfecting Touch

Clarins
Läs mer

Visibly Clear Blackhead Eliminating

Neutrogena
Läs mer
Tipsa dina vänner!