Unga kvinna, pigmentfläckar, tvätta ansiktet

Så blir du av med dina pigmentfläckar

Sol, sommar och missprydande pigmenteringar. Årets härligaste säsong innebär en solexponering utöver det vanliga och för vissa sitter spåren kvar i form av trista pigmenteringar. Men lugn, det finns lösningar.

Hudterapeut Maggi

Unga kvinna, pigmentfläckar, tvätta ansiktet

Vad är pigmentfläckar och vad beror det på?

I samband med solning kan hudens melanin klumpa ihop sig och bilda mörka pigmentfläckar. Oftast dyker fläckarna upp i ansiktet på platser som kinderna, pannan och på överläppen. De mörka fläckarna kallas för hyperpigmentering och kan bero på flera olika saker.

De vanligaste pigmenteringarna uppstår av överdriven solexponering eller kan vara hormonellt betingade. Hormonell pigmentering som har uppkommit exempelvis i samband med graviditet eller p-piller, kan försvinna av sig självt eller så kan du behöva hjälpa till med pigmenthämmande produkter.

Lösningar

Använd alltid solskyddsfaktor

Det absolut viktigaste vid en påbörjad behandling mot pigmenteringar är att undvika solen och att alltid använda dig utav hög solskyddsfaktor. Använd därför alltid en skyddande creme med SPF, speciellt på kroppens utsatta delar och där pigmenteringar oftast dyker upp som i ansiktet.

Använd anpassade cremer

Även effektiva cremer kan göra mirakel för en pigmenterad hud. Vissa hämmar melaninproduktionen och förhindrar nya fläckar från att bildas medan andra verkar exfolierande och uppljusande.

Ha tålamod

Att bli kvitt pigmenteringar kräver tid och tålamod, beroende på hud djupt det sitter och vilken typ av pigmentering du har.

Läs också: Njut av vårsolen med SPF

Mina rekommendationer:

  1. Hydra Floral White Petal Repairing & Renovating Sleeping Mask 50ml

    Decléor
  2. Bio-Performance Glow Revival Serum 30ml

    Shiseido
  3. C-12 Pure Bright Serum 50ml

    Dermalogica
Tipsa dina vänner!