Foundation topplista

Topplista foundation

Sugen på en ny foundation men är osäker på vilken du ska välja? Här har vi listat våra 10 bästsäljande foundations för att hjälpa dig.

Nordicfeel Lifestyle

Foundation topplista

Topplista foundation

Det kan vara svårt att hitta en perfekt foundation. Den ska ha rätt underton, passa till din hudtyp och ge rätt look hela dagen. För att hjälpa dig lite har vi här listat våra 10 bästsäljande foundations tillsammans med lite tips och tricks. Här hittar du vår guide för att hitta rätt foundation från märket BlackUp.

Vad har du för hudton?

Det är lätt att ta reda på vilken hudton du har genom att titta på blodådrorna på underarmen. Är de grönaktiga har du en gul underton och bör välja en foundation med en gul bas. Är de blåaktiga har du en rosa underton och bör välja en foundation med rosa bas. Ser dina blodådror däremot både blåa och gröna ut är din hudton antagligen neutral och bör välja en foundation utan någon tydlig underton.

Perfekt och hållbar bas

Försök att alltid tvätta och återfukta ditt ansikte innan du applicerar ditt smink. Det gör att du får en bra grund för att sminket ska se bra ut och hålla länge. Grunda sen med en primer för dina behov, här har vi skrivit mer om primers. När allt ditt smink är applicerat kan du avsluta med ett settingspray för att låsa in det. Här kan du hitta alla våra primers och settingsprays.

Topplista foundation

 1. 1

  Flawless Satin Foundation SPF20 101 Light Beige 30 ml

  Sensai
 2. 2

  Double Wear Stay-In-Place Makeup Foundation 1W2 Sand SPF10 30ml

  Estée Lauder
 3. 3

  Facefinity All Day Flawless Foundation 75 Golden 30 ml

  Max Factor
 4. -15%
  4

  Original SPF15 Foundation Medium 8g

  bareMinerals
 5. 5

  Extra Firming Foundation 107 Beige

  Clarins
 6. 6

  Matte SPF15 Foundation Golden Dark 6 g

  bareMinerals
 7. 7

  Facefinity Compact Foundation 01 Porcelain 10 ml

  Max Factor
 8. 8

  Teint Miracle Foundation 06 Beige Canelle 30 ml

  Lancôme
 9. 9

  Teint Idole Ultra 24H 10 Beige Praline 30 ml

  Lancôme
 10. 10

  Skin Illusion SPF15 103 Ivory 30 ml

  Clarins

Rätt foundation för dig

Vid val av foundation kan det vara bra att tänka på hur mycket täckning och vilken finish du vill ha. Om du har torr hy kan det vara skönt med en ganska lätt foundation som ger lyster. Men om din hud är fet eller har mycket finnar kan en foundation mer täckande foundation som är mattifierande vara skönt.

Vårt bästa tips är att försöka hitta en foundation som passar just dig och din hy.

Tipsa dina vänner!