Topplista foundation

Sugen på en ny foundation men är osäker på vilken du ska välja? Här har vi listat våra 10 bästsäljande foundations för att hjälpa dig.

Nordicfeel Lifestyle

Topplista foundation

Det kan vara svårt att hitta en perfekt foundation. Den ska ha rätt underton, passa till din hudtyp och ge rätt look hela dagen. För att hjälpa dig lite har vi här listat våra 10 bästsäljande foundations tillsammans med lite tips och tricks.

Vad har du för hudton?

Det är lätt att ta reda på vilken hudton du har genom att titta på blodådrorna på underarmen. Är de grönaktiga har du en gul underton och bör välja en foundation med en gul bas. Är de blåaktiga har du en rosa underton och bör välja en foundation med rosa bas. Ser dina blodådror däremot både blåa och gröna ut är din hudton antagligen neutral och bör välja en foundation utan någon tydlig underton.

Perfekt och hållbar bas

Försök att alltid tvätta och återfukta ditt ansikte innan du applicerar ditt smink. Det gör att du får en bra grund för att sminket ska se bra ut och hålla länge. Grunda sen med en primer för dina behov, här har vi skrivit mer om primers. När allt ditt smink är applicerat kan du avsluta med ett settingspray för att låsa in det.

Topplista foundation

 1. 1

  CC Color Correcting Cream SPF20 30 ml

  Lumene

  En lätt, medeltäckande flytande foundation som reducerar rodnad och jämnar ut huden så att den blir naturligt strålande.

 2. 2

  Natural Glow Fluid Foundation SPF20 30 ml

  Lumene

  En luftig och lätt foundation med SPF 20 som ger huden en perfekt osminkad look med naturlig lyster.

  239 kr Tillfälligt slut Flera varianter
 3. 3

  Original Loose Mineral Foundation SPF 15 8 g

  bareMinerals

  Mineralfoundation med 100% mineraler. Lätt puder som ger lätt till full täckning utan att den känns tung på huden. SPF15.

 4. 4

  Double Wear Stay-In-Place Foundation SPF 10 30 ml

  Estée Lauder

  Täcker alla ojämnheter och ger ett naturligt och hållbart resultat. Passar alla hudtyper och smälter in i huden för en felfri finish.

 5. 5

  Even Better Makeup Foundation SPF 15 30 ml

  Clinique

  En dermatologiskt utvecklad foundation som håller i 24 timmar. Återfuktar och mjukar upp med en krämig formula som ger huden en naturlig finish.

 6. 6

  24k Gold 50 ml

  Peter Thomas Roth

  En ultralätt, utjämnande och färgkorrigerande foundation som ger en fin lyster.

 7. 7

  Facefinity Compact Foundation 10 g

  Max Factor

  Kompaktpuder som känns som en flytande foundation. Perfekt att ha till vardags då den ger en lagom täckning och hållbar finish.

  199 kr Tillfälligt slut Flera varianter
 8. 8

  DayWear Sheer Tint Moisturizer SPF 15 50 ml

  Estée Lauder

  En mjuk och tonande fuktcreme som ger huden en hälsosam, jämn ton samtidigt som den motverkar uppkomsten av tecken på tidigt åldrande.

 9. 9

  Flawless Satin Moisture Foundation 30 ml

  Sensai

  Lyxig foundation med silkeslen formula som ger huden lyster, fukt, näring och felfri täckning.

Rätt foundation för dig

Vid val av foundation kan det vara bra att tänka på hur mycket täckning och vilken finish du vill ha. Om du har torr hy kan det vara skönt med en ganska lätt foundation som ger lyster. Men om din hud är fet eller har mycket finnar kan en foundation mer täckande foundation som är mattifierande vara skönt.

Vårt bästa tips är att försöka hitta en foundation som passar just dig och din hy.

Tipsa dina vänner!