Primer smink

Primer – den bästa grunden för ditt smink

En primer jämnar ut huden och får din foundation att hålla mycket längre!

Alexandra

Primer smink

Varför ska du använda primer?

En primer fungerar som ett tunt grundspackel innan du lägger på din foundation. Den slätar ut hudytan och fyller tillfälligt ut fina linjer och porer så de optiskt minimeras. Beroende på vilken primer du väljer att använda kan den också exempelvis ge lyster, matthet och få makeupen att sitta mycket bättre och längre.

Välj primer utefter vad som är prioritet att åtgärda för dig, till exempel stora porer eller ojämn hudton, och köp i första hand en primer som tar itu med det problemet.

Så här använder du en primer

Gör din dagliga hudvårdsrutin, avsluta med att återfukta huden och applicera sedan primer efter vilket slutresultat du vill ha. Applicera därefter foundation i mitten av ansiktet och jobba utåt, lite foundation i taget, men inte i hela ansiktet utan bara där det verkligen behövs.

Tänk på att din foundation inte ska vara som en mask utan den ska framhäva dina bästa sidor!

Vilken primer ska du välja?

Om din hy blir oljig och glansig under dagen rekommenderar vi Clarins Instant Smooth Perfecting Touch. Den jämnar ut förstorade porer och ger en matt, jämn yta.

Är du ute efter en mer naturlig look med mer lyster kan du prova Clarins SOS Primer 01. SOS Primer är en korrigeringsbas-serie i 6 olika nyanser, en för varje hudproblem.

Här hittar du alla primers.

 1. Instant Smooth Perfecting Touch 15 ml

  Clarins
 2. SOS Primer 30 ml

  Clarins
  339 kr Tillfälligt slut Flera varianter
 3. Time Flash 30 ml

  FILORGA
  485 kr Tillfälligt slut
 4. Truth 30 ml

  Ole Henriksen
 5. Glowing Base 30 ml

  Sensai
 6. Flawless & Poreless Primer 30 ml

  Pixi
Tipsa dina vänner!