Skulptera lätt med naturlig contouring

Skapa skuggor och illusioner som framhäver, förstorar eller förminskar ansiktets partier. Vi ger dig tipsen och produkterna som skapar en proffsig och naturlig contouring.

Nordicfeel Lifestyle

Bas med foundation och concealer

Applicera ett tunt lager av foundation över hela ansiktet. Skapa ett perfekt resultat och ett felfritt ansikte genom att täcka synligheten av mörka ringar, kvisslor och röda näsvingar med en concealer. Investera i en palett med flera färger som gul, beige och orange eller rosa för en komplett täckning. Mörka ringar under ögonen täcks med fördel av en rosa eller orange concealer medan röda partier ges en match med toner som går mot gult. Beige fungerar som basfärg och ingrediens för att skapa rätt nyanser eller som separat täckning för mörka partier.

Contouring i 5 steg

Börja med en mörkare färg

För att skapa ett perfekt resultat behöver du ett contour-kit där varje färg har till uppgift att förminska, förstora eller skapa en effektfull highlightning. Dessutom behöver du en uppsättning penslar speciellt anpassade för att skulptera ansiktet. Börja med att applicera en linje precis under käkbenen, längs käklinjen och vid tinningen i en mörkare färg från ditt contour-kit.

Illusion av smalare näsa

För att skapa illusionen av en smalare näsa kan du lägga samma färg längs kanterna av näsbenet. På näsbenets mitt applicerar du en ljus skugga som highlightar och ger ett smalare intryck. Lägg den ljusa skuggan i ett streck från pannans mitt till nästippen. Samma ljusa skugga appliceras också över pannans centrum samt hakan.

Framhäv kindbenen med en ljus färg

Framhäv kindbenen med en ljus färg. Applicera skuggan från ögat och ned till den mörkare skuggan som ligger som guide längs käkbenet. Använd din makeupsvamp eller den platta penseln för att blenda in och sudda ut skarpa linjer och kontraster. Var noga med att arbeta med lätta rörelser.

Använd ett transparant löspuder

Använd ett tunt lager av transparent löspuder för att låsa din contouring och hålla varje skugga på plats. Kom ihåg att applicera över hela ansiktet.

Skapa en bronzing-effekt

Dags att plocka fram solpudret för en extra bronzing-effekt. Borsta uppåt på kindbenet, längs tinningen, käklinjen och avsluta med lätta svepande rörelser över resten av ansiktet. Låt också halsen få en lätt touch av solpuder för att ge en mjukare övergång från ansiktet.

Contouring-favoriter:

 1. The Wonder Stick Bronze & Contour 8 g

  Hickap
  219 kr Tillfälligt slut Flera varianter
 2. Highlight & Contour Pro Palett 21 g

  NYX Professional Makeup
 3. Everyday Essentials

  Real Techniques
 4. 3 Steps to Sculpt 15 g

  NYX Professional Makeup
 5. Precision Duo Contour Pots 6,5 g

  ICONIC London
 6. Contouring Duo Palette 7 g

  essence
Tipsa dina vänner!