Real Techniques contouring

Contouring för din ansiktsform

Vill du framhäva eller dölja dina drag? Vi visar hur du enkelt formar ditt ansikte beroende på ansiktsform. Kolla in guiden och bli ett riktigt proffs!

Alexandra

Real Techniques contouring

Oval ansiktsform

Om du har ett ovalt ansikte är pannan är bredare än hakan. Eftersom ditt ansikte är symmetriskt ska du satsa på att framhäva dina drag.

Definiera din ansiktsform genom att använda en mörkare färg längs pannan, tinningen och käklinjen. Applicera bronzer eller ett puder som är 2-3 nyanser mörkare än din egna hudton med Real Techniques Buffring brush.

Framhäv dina kindben genom att skulptera med Sculpting brush. Måla precis under kindbenen för att få ett djup. Avsluta sedan med att highlighta på toppen av kindbenet, under ögonbrynet och på hakan.

Rund ansiktsform

Runda ansikten är oftast lika långt som breda. Om du vill få illusionen av ett mer långsmalt ansikte kan du applicera en foundation (2-3 nyanser mörkare än din egna hudton) längs tinningen och på undersidan av kindbenet mot den yttre delen av hakan. Använd gärna Sculpting brush för att undvika skarpa kanter.

Avsluta med att lägga en highlighter på toppen av kindbenet samt under ögonbrynen och på hakans spets. Setting Brush är bra att använda när du vill fokusera på mindre områden.

Avlång ansiktsform

Ett avlångt ansikte har oftast raka sidor, hög panna och en längre haka. Börja med att applicera foundation, gärna med Expert Face Brush. Vill du bedda utseendet kan du skugga med bronzer eller ett mörkare puder längs hårfästet och på under delen av hakan.

Glöm inte att framhäva dina kindben genom att applicera bronzer under kindbenen. Använd gärna Setting Brush för att markera dessa områden.

Diamantformad ansiktsform

Ett diamantformat ansikte har som bekant breda kindben och smal haka. För att skapa en mjukare form kan du skugga mitten av hårfästet, över tinningen samt precis under kindbenen för att markera dina drag.

Skugga även den spetigaste delen av hakan och avsluta med att highlighta utmed sidorna med Tapered Brush. Detta gör att hakan upplevs bredare.

Fyrkantig ansiktsform

Ett fyrkantigt ansikte är ganska brett mellan käken till tinningen. Skapa en illusion av en rundare form genom att applicera en foundation (2-3 nyanser mörkare än din egna hudton) längs den undre delen av ditt käkparti. Fortsätt att skugga uppåt mot tinningen. Använd gärna Sculpting brush när du skuggar detta område.

Bredda utseendet på ögon och kindben genom att applicera en ljusare nyans av concealer i en triangel mellan ögonen. Avsluta med ett rouge som du lägger under kindbenet.

Bilder och innehåll via Real Techniques.

Tips på contouring-borstar från Real Techniques

Core Collection

Real Techniques

Skapa en perfekt bas med denna kollektion av borstar.

329 kr Läs mer

Sculpting Brush

Real Techniques

Används för att konturera ansiktet.

139 kr Läs mer

Setting Brush

Real Techniques

Ger en så kontrollerad applicering som möjligt.

129 kr Läs mer

Flat Contour Brush

Real Techniques

Gör det enkelt att skulptera utvalda delar av ansiktet.

299 kr Läs mer

Tapered Brush

Real Techniques

Perfekt att använda till rouge och highlighter.

299 kr Läs mer

Expert Face Brush

Real Techniques

Används till krämprodukter eller flytande foundation.

129 kr Läs mer
Tipsa dina vänner!