Real Techniques contouring

Contouring för din ansiktsform

Vill du framhäva eller dölja dina drag? Vi visar hur du enkelt formar ditt ansikte beroende på ansiktsform. Kolla in guiden och bli ett riktigt proffs!

Alexandra

Real Techniques contouring

Oval ansiktsform

Om du har ett ovalt ansikte är pannan är bredare än hakan. Eftersom ditt ansikte är symmetriskt ska du satsa på att framhäva dina drag.

Definiera din ansiktsform genom att använda en mörkare färg längs pannan, tinningen och käklinjen. Applicera bronzer eller ett puder som är 2-3 nyanser mörkare än din egna hudton. Framhäv dina kindben genom att måla precis under kindbenen för att få ett djup och avsluta sedan med att highlighta på toppen av kindbenet, under ögonbrynet och på hakan.

Rund ansiktsform

Runda ansikten är oftast lika långt som breda. Om du vill få illusionen av ett mer långsmalt ansikte kan du applicera en foundation (2-3 nyanser mörkare än din egna hudton) längs tinningen och på undersidan av kindbenet mot den yttre delen av hakan.

Avsluta med att lägga en highlighter på toppen av kindbenet samt under ögonbrynen och på hakans spets.

Avlång ansiktsform

Ett avlångt ansikte har oftast raka sidor, hög panna och en längre haka. Börja med att applicera foundation. Vill du bredda utseendet kan du skugga med bronzer eller ett mörkare puder längs hårfästet och på under delen av hakan.

Glöm inte att framhäva dina kindben genom att applicera bronzer under kindbenen.

Diamantformad ansiktsform

Ett diamantformat ansikte har som bekant breda kindben och smal haka. För att skapa en mjukare form kan du skugga mitten av hårfästet, över tinningen samt precis under kindbenen för att markera dina drag.

Skugga även den spetigaste delen av hakan och avsluta med att highlighta utmed sidorna. Detta gör att hakan upplevs bredare.

Fyrkantig ansiktsform

Ett fyrkantigt ansikte är ganska brett mellan käken till tinningen. Skapa en illusion av en rundare form genom att applicera en foundation (2-3 nyanser mörkare än din egna hudton) längs den undre delen av ditt käkparti. Fortsätt att skugga uppåt mot tinningen.

Bredda utseendet på ögon och kindben genom att applicera en ljusare nyans av concealer i en triangel mellan ögonen. Avsluta med ett rouge som du lägger under kindbenet.

Utforska vårt utbud av

Foundation

Läs mer

Contouring & Makeup

Läs mer

Sminkborstar & Penslar

Läs mer
Tipsa dina vänner!